Doğubayazıt'ta Kadınlar Günü'nde barış güvercinleri havalandı 

Ağrı Doğubayazıt Belediyesi tarafından hazırlanan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

Doğubayazıt'ta Kadınlar Günü'nde barış güvercinleri havalandı 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar’ın yaklaşık 1 aydır çalışmalarını titizlikle yürüttüğü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri coşkulu geçti.  Kadınlar barış güvercinlerini gökyüzüne bıraktı Etkinlikler, saat 10.00’da Belediye önünde bir araya gelen kadınların, barış güvercinlerini gökyüzüne bırakmaları ile başladı. 

BAŞKAN ACAR ERBANİ GRUBU İLE SAHNE ALDI

Ardından, Başkan Yıldız Acar’ın da içinde bulunduğu Siya Jin Erbani Grubu ile birlikte tüm kadınlar Doğubayazıt sokaklarında barış şarkıları söyledi, zılgıtlar çekti.  Daha sonra Muhammet Safitürk Spor Kompleksinde devam eden etkinlikte, Başkan Yıldız Acar ile Başkan Yardımcısı Mecburiye Şahin açılış konuşması yaptı. Açılış konuşmalarının ardından Siya Jin Erbane Grubu ile kadın dengbejler Sibel Naral ve Ayşe Teyze sahne aldı. 

EMEKTAR KADINLARA PLAKET TAKDİMİ 

Daha sonra, ev kadını Emine Kaya, Meryem Ertaş ve Kadın Emek Pazarı’nda yaptığı yemekleri satarak geçinen Feride Arıkboğa’ya ‘Yılın Emektar Kadınları’ plaketleri takdim edildi. Plaket takdiminin ardından, Halk Eğitim Çocuk Folklör Ekibi gösterisini sundu.  Kadınların çektiği fotoğraflar sergilendi Spor Kompleksinde gerçekleştirilen etkinliğin son aşamasında, Doğubayazıtlı kadınların çektiği fotoğraflardan oluşan, ‘Kadın Gözüyle Hayattan Kareler’ fotoğraf sergisi gezildi. Buradaki etkinlik, Iğdırlı ses sanatçısı Leyla Irmak’ın konseriyle sona erdi.

KADINLAR İSHAK PAŞA SARAYI'NDAN DÜNYAYA BARIŞ MESAJI VERDİ

Etkinlik İshak Paşa Sarayı’nın önünde devam etti. Kadınlar Saray’ın önünde rengarenk balonları gökyüzüne bıraktı. Siya Jin Erbani Grubu’nun seslendirdiği ‘Barış Güvercini’ şarkısıyla Kadınlar Günü kutlamaları sona erdi.

Bakmadan Geçme