Doğubayazıt'ta 10 günde 50 bin imza

Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar, kampanyanın başladığı 10 günden bu yana 50 bin civarında imza toplandığını söyledi.

Doğubayazıt'ta 10 günde 50 bin imza
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Doğubayazıt’ta STK’lar, muhtarlar ve Belediye, ‘Doğubayazıt İl Olsun’ çağrısı ile imza kampanyası başlattı. Konuyla ilgili bilgi aldığımız Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar, halkın kampanyaya yoğun ilgi gösterdiğini ve kampanyanın başladığı 10 günden bu yana 50 bin civarında imzanın toplandığını söyledi.

“1927’YE KADAR ZATEN VİLAYETTİK”

Acar, “Aslında bu istek Doğubayazıt için yeni değil. Çünkü burası 1927 yılına kadar zaten vilayetti. O yıl, Ağrı isyanı ve çeşitli güvenlik gerekçeleri ile il olma hakkı Ağrı’ya verildikten sonra, Doğubayazıt halkı tekrar vilayet olmayı zaten istiyordu. Biz de, 100 İl Projesi’ni duyunca, konuyu tekrar gündeme getirdik ve muhtarlar, STK’larla birlikte imza kampanyası başlattık.” dedi.

HEDEF 100 BİN İMZA

İmza kampanyası için kent meydanına stantlar kurulduğunu kaydeden Başkan Yıldız Acar, 100 bin imzaya ulaştıktan sonra yetkililerle görüşmelerin başlayacağını ifade etti. Acar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her gün stantlarda mahalle ve köy muhtarlarımız ile belediye çalışanlarımız nöbetleşme usulü imzaları alıyor. Bunun yanı sıra STK’lar da imza kampanyası stantları ile vatandaşa ulaşıyor. Genel anlamda ilgi beklediğimizin de üzerinde. Kesin bir sayım yapılmadı ama sahadan aldığımız bilgilere göre 10 günde yaklaşık 50 bin imza toplandığını biliyoruz.”

KAMPANYA ÇALDIRAN VE DİYADİN’DE DE SÜRDÜRÜLECEK

Doğubayazıt’taki imza kampanyasından sonra Çaldıran ve Diyadin’de kampanyayı sürdüreceklerini söyleyen Acar, “Çaldıran Van’ın ilçesi ama bize daha yakın. İl olduktan sonra Diyadin ve Çaldıran’ın da mesafe dolayısıyla bize bağlanmasının uygun olacağını düşünüyoruz. Buradaki kampanya süreci tamamlandıktan sonra, oradaki yetkililerle temas kurarak, oralarda da kampanyayı sürdürmeyi planlıyoruz.” diye konuştu.

“AĞRI LOBİSİ SICAK BAKMIYOR”

Ağrı lobisinin, Doğubayazıt’ın il olması isteğine sıcak bakmadığını da dile getiren Başkan Acar, “Böyle bir gözlemimiz var ancak onların da hakkımızı teslim ettiğini biliyoruz. Çünkü Doğubayazıt, sınıra yakınlığı, gümrük kapısının burada olması, turistik ve tarihi değerleri, doğal güzellikleri ile il olmayı hak etmektedir. Geçmişte de vilayet olduğunu düşündüğümüzde il olma kriterlerini taşımaktadır. Ayrıca, çeşitli nedenlerden dolayı Doğubayazıt halkında küskünlük oluşmuştur. İl payesinin verilmesiyle gönüllerdeki bu küskünlük de sona erecektir.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme