'Doğubayazıt'ın il olması için köprü vazifesi göreceğiz'

AK Parti Doğubayazıt Başkanı Sena Geçit, 'Doğubayazıt İl Olsun' kampanyası, CHP'nin ilçedeki toplantısı ve AK Parti'nin son durumuna dair açıklamalarda bulundu.

'Doğubayazıt'ın il olması için köprü vazifesi göreceğiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

‘Doğubayazıt İl Olsun’ kampanyasında yeterli çoğunluğa ulaşıldığında, hükûmet ile köprü vazifesi görmek için ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren Başkan Geçit, “Şu anda hükûmet düzeyinde, ‘100 İl Projesi’ kapsamında net bir açıklama yapılmadı. Onedenle şu anda kampanyaya dair herhangi bir şey söyleyemiyoruz ama ilçe başkanlığı sıfatım dışında, Doğubayazıtlı olarak tüm ilçe halkının bunu istediğini biliyorum, ilçemizin de bunu hak ettiğini düşünüyorum. Zaten 1927 yılına kadar burası vilayetti, buradaki pankartlarda bile ‘Vilayetimizi geri istiyor’ yazıyor.” diye konuştu.

“MİLLETVEKİLLERİMİZ VE İL BAŞKANIMIZLA GÖRÜŞMELERİMİZİ YAPTIK”

Yoğun bir talep olması durumunda kampanya için köprü vazifesini göreceklerini kaydeden Geçit, “Bu meseleyi milletvekilimizle hem de il başkanımızla görüştük. Eğer yoğun bir talep olursa biz de köprü vazifesi görürüz.” dedi.

CHP’NİN DOĞUBAYAZIT TOPLANTISI HAKKINDA

Öte yandan, geçen hafta Doğubayazıtlı iş insanları ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir araya geldiği toplantıyı değerlendiren Geçit, şöyle devam etti:

“Muhalefet partisi olduğu için biz bizzat toplantıyı takip etmedik ama parti içinden katılımın az olduğunu, CHP heyeti ile birlikte gelen milletvekili sayısının, buradaki katılımdan daha fazla olduğunu biliyoruz.” 

“ÖNCEKİ BELEDİYE SEÇİMİNE ORANLA DAHA İYİ DURUMDAYIZ”

AK Parti'nin ilçedeki durumunu değerlendiren Geçit, belediye başkanlığı seçimlerinde partinin ilçede yüzde 18 oy aldığını hatırlatarak, “Vekillerimiz şu anda sahada. Ekonomik krizin neticesi bekleniyor ama çalışmalarda da olumlu sonuçlar görülüyor. HDP’den sonra burada en çok oy alan parti AK Parti. En son belediye seçimlerinde de AK Parti’nin oyu yüzde 18 civarındaydı. Bununla ilgili bir anket çalışmamız yok ama vatandaştan aldığımız izlenimde daha iyi noktada olduğumuzu görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme