Doğubayazıt'ta Çevre Günü etkinliği

4 Haziran Dünya Çevre günü dolayısıyla Ağrı Doğubayazıt'ta çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Doğubayazıt'ta Çevre Günü etkinliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Etkinlikler kapsamında Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar, emekçilerle birlikte şehrin çeşitli yerlerinde yürütülen temizlik çalışmalarına katıldı.

Başkan Acar, günün anlam ve önemine yönelik sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. Acar’ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“4 Haziran Dünya Çevre günü vesilesiyle şehrimizin çeşitli yerlerinde emekçilerimizle beraber temizlik çalışması yürüttük. Dünya Çevre Örgütü’nün raporuna göre dünyanın en kirli havasına sahip ili Iğdır. Doğubeyazıt ilçemizin Iğdır’a yakın olmasından kaynaklı bizler de bu kirli havadan nasibimizi alırken buradan havayı kirleten bütün faktörleri ortadan yok etmek adına özellikle büyük fabrikalara çağrımızdır havayı kirletecek olan her türlü etkene karşı gerekli önlemlerin ve tedbirlerin alınması gerekir. Ayrıca son zamanlarda özellikle dikilen ağaçlara ve yeşiliğe verilen zararı sert bir dille eleştiriyor o bundan sonraki süreçte başta şehrimizde yaşayan halkımızın ve dünyadaki tüm insanların ekolojiye çevreye canlılara gerekli hassasiyetleri gösterip korumalarını umut ediyorum. Aslan yattığı yerden belli olur şiarıyla başta kentimizi ve çevremizi temiz tutmak adına herkesi bilinçlenmeye  davet ediyoruz şehir hepimizin yaşam alanı hep beraber yaşama alanımızı güzelleştirelim sevgi ve saygılarımla…”

Bakmadan Geçme