Doğubayazıt sokakları artık kadınlara emanet

Ağrı Doğubayazıt Belediyesi sokakları, Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı çalışan 10 kadın personel tarafından temizleniyor. 

Doğubayazıt sokakları artık kadınlara emanet
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağrı Doğubayazıt sokakları da, Belediye yönetimi gibi kadınlara emanet. Belediyeye bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğünde çalışan 10 kadın personel, her gün düzenli olarak sokakları temizliyor.  
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar, Belediye olarak kadın istihdamını önceleyen bir hizmet anlayışına sahip olduklarını, bu nedenle her birimde olduğu gibi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde de kadın istihdamına önem verdiklerinin ifade etti. Başkan Acar, “Artık Doğubayazıt’ımızın sokaklarını kadınlarımıza emanet ettik.” dedi. 


“KADINLA İLGİLİ HER PROJENİN DESTEKÇİSİYİZ”


Kadınların ekonomik özgürlüğünü sağlayacak her türlü projenin destekçisi olduklarını dile getiren Başkan Acar, “Kadın elinin bereketini, güzelliğini ve saflığını sokaklarımıza yansıtmak bizim için önemlidir ve biz bu durumdan çok memnunuz. Artık insanlar farkına varmalıdır ki,  kadının olmadığı yaşam alanı, ya da kadının köleleştiği toplumlar hem ruh temizliğinden, hem de fiziki temizlikten yoksundur. Ahlaki değerler bahane edilerek kadını ötekileştiren algıları ve tabuları yıkmak için hep beraber bu şehre el atacağız. Artık Doğubayazıt ruhsal ve görsel tozdan, çamurdan arınmalı. Buradan vatandaşlarımıza, esnafımıza seslenmek istiyorum.  Evimizin, iş yerimizin önünü süpürürsek bu durumun önüne geçebiliriz ve tüm emekçi çalışanlarımıza destek olabiliriz.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme