Doğubayazıt il olmak için imza kampanyası başlattı!

1934 yılında ilden ilçeye çevrilen Doğubayazıt'ın halkı, tekrar il olmak için imza kampanyası başlattı.

Doğubayazıt il olmak için imza kampanyası başlattı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'de il sayısının 100'e çıkacağı haberinin ardından, Doğubayazıt da tekrar il olmak için harekete geçti.

ÖNCEDEN ZATEN İL STATÜSÜNDEYDİ

1934 yılından önce adı Bayazıt olan bir il iken, aynı yıl adı Doğubayazıt olarak değiştirilip ilçe statüsüne dönüştürülen Doğubayazıt'ın halkı, ilçelerinin eski statüsüne kavuşmasını istiyor. 

Bu doğrultuda ilçede, bürokrasi, iş insanları, STK, köy ve mahalle muhtarları ve vatandaşla birlikte imza kampanyası başlatıldı. Vatandaş da, imza kampanyalarının başlatıldığı çadırlara akın etti. 

Vatandaş tarafından ilgiyle karşılanan kampanyayla hakkına açıklamalarda bulunan Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar şunları şöyledi:

‘’ Doğubayazıt,  ticareti ile kültürel mirasları ile gelişime açık potansiyeli ile her geçen gün daha da ilerliyor. Özellikle son yıllarda adından sıkça söz ettirmeye başlayan bu kadim şehre bizler hizmet kurumları olarak çok şey katmaya çalışıyoruz.  Hizmete aç olan bu kent, vilayet olma hakkını geri alırsa daha fazla imkânla güçlenip, kendini tamamlayacağını düşünüyoruz. Bu fikirde olan sadece ben değilim, bu şehrin bütün bürokrasisi, sivil Toplum Kuruluşları, iş adamlarımız, muhtarlarımız ve bütün vatandaşlarımız da aynı fikirde. Şuan tam da birlik olma zamanı. Hep beraber bu platformda sesimize ses olalım. Doğuabazıt il olsun. ‘’

Bakmadan Geçme