Doğubayazıt Belediyesinde 5 Aralık etkinliği

Doğubayazıt Belediyesinin kadın çalışanları, 5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesinin 88'inci yıl dönümü kapsamında bir araya geldi.

Doğubayazıt Belediyesinde 5 Aralık etkinliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Doğubayazıt Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, daha sonra Dünya Kadın Hakları Günü olarak anılmaya başlayan 5 Aralık’ın tarihçesi ve kadınlar için önemine dair bilgilendirmeler yapıldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar, 5 Aralık’ı kadınlar için mücadele ve dayanışma günü olarak gördüklerini belirtti. Dünyada ilk kez bu denli çağdaş bir yasa Türkiye’de çıkarılmasına rağmen, kadın hakları konusunda istenen noktaya gelinemediğinin altını çizen Başkan Acar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“KADININ EN TEMEL HAKLARI KAĞIT ÜZERİNDE KALMAKTADIR”

“Bilindiği üzere 5 Aralık 1934’de çıkarılan kanunla ilk kez kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır. Ancak, başta ülkemiz olmak üzere, dünyanın pek çok yerinde kadınların en temel haklarının büyük ölçüde kâğıt üstünde kaldığı bilinmektedir. Dünya ülkelerine kıyasla, bu şekilde çağdaş bir yasa ilk kez bizim ülkemizde yürürlüğe konmasına rağmen, ne yazık ki kadın haklarının gelişimi istenilen düzeyde olmamıştır. Türkiye’de ve dünyada kadınların erkeklerle eşit koşullarda ve insanca yaşama isteğinin giderek güçlendiği bir dönemde, kadınların karşı karşıya kaldığı tehditler, kadınların haklarına yönelik saldırılar da giderek artmaktadır. Temennimiz ve mücadelemiz şudur ki; Kadınlarımıza toplumsal hayatın sosyal, siyasal, kültürel, ekonomik ve daha birçok alan olmak üzere her alanında daha eşit ve daha adaletli mücadele edebilecekleri zeminlerin oluşturulması. Bu konuda topyekûn bir seferberlik başlatılmasıdır. Doğubayazıt Belediyesi ve öncelikle kadın bir Belediye Başkanı olarak kadınların hakları ve özgürlükleri için bir mücadele ve dayanışma günü olarak gördüğümüz 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nün yıldönümünü kutluyor, hakları için mücadele eden ve direnen tüm kadınların mücadelesini sevgiyle selamlıyoruz.”

Bakmadan Geçme