Doğubayazıt Belediyesi sel mağduru vatandaşı yalnız bırakmadı

Geçen günlerde Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Karabulak ve Gürbulak köylerinde yaşanan sel felaketine yönelik yetkililer , Başkan Yıldız Acar'ın talimatıyla bölgede incelemelerde bulundu.

Doğubayazıt  Belediyesi sel mağduru vatandaşı yalnız bırakmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Doğubayazıt Belediye meclis üyesi Baran Karahan  ve Belediye başkan vekili Kemal Gültekin  Başkan Acar’ın talimatıyla ilk müdahale için  olay yerinde inceleme gerçekleştirdi.

“İLK  YETİŞEN BELEDİYE OLDU “

Evleri ve eşyaları sular altına kalan bir vatandaş,” İlk yetişen belediye oldu, belediyenin hizmet alanı olmayan yere belediyenin kepçeleri geldi.  Çukurlarımız dolu yine belediye gelip çekti.  İlk mağduriyetimizi belediye giderdi sağ olsunlar. Şu an mağduruz.  Yardım bekliyoruz.  Ne diyebiliriz ki halimizi gördünüz.  Evlerimiz, ağıllarımız sular altında kaldı. Bir sürü hayvanımız telef oldu. Su dinamolarımız şu an perişan halde. Sağ olsun belediye ilk yardımı yaptı.  Şu an belediye yardım ediyor başka bir yerden yardım gelmiyor, şimdiye kadar gelmedi.  Gelip sadece bir yol açıp gitmişler. “ diye konuştu.

"SADECE BELEDİYE YANIMIZDA OLDU"

Yaşadıkları mağduriyeti dile getiren bir başka vatandaş ise , “ Şu an büyük bir mağduriyetimiz var. Allah Razı olsun sadece belediye bizim yanımızda oldu.  Onun dışındakiler yol kenarında durup 5 ‘er litre su verip milleti geri döndüler, bir çadır vermeyip milleti sokak ortasında bırakmış gibi yaptılar. Bir çadır verip mağduriyet giderseler, o da yok.  Gelip yarım sandviç verip milleti geri gönderiyorlar sanki burada karşılarında dilenci var. Allah belediyeden razı olsun. “ dedi.

“ HİÇBİR KURUM DOĞUBAYAZIT BELEDİYESİ KADAR ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMADI”

Bize ilk gelen il müdahale eden Doğubayazıt Belediyesi’dir diyen bir vatandaş ise şu sözlerle belediyeye teşekkürlerini iletti :

“ Peşinden Kzılay, onun da 3-4 saatsonra peşinden köy hizmetleri, karayolları DESK geldi. DESK şu an yolda çalışma yapıyor. Kendi hatasını tamir ediyor. Hiçbir kurum Doğubayazıt Belediyesi kadar elini taşın altına koymadı.  Yani hizmet alanı dışında olduğu halde dünden beri gerek gıda yardımı gerek su yardımı gerekse iş makinesi yardımı her türlü yardımda bulundular. Allah razı olsun.  “

Bir diğer vatandaşta, “Allah bin kere razı olsun . Daha önceki yönetimleri de gördük. Böyle mağdur olduğumuz durumlar oluyordu. Şu an ki belediyeden memnunuz. Allah razı olsun. Bir ilçeyi tek değil, köyleri de idare etmeyi biliyorlar. Sağ olsunlar, var olsunlar. “ ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme