Diyadinli gençler Sarıkamış Şehitleri yürüyüşünde

Diyadin Kaymakamı Alper Balcı, ilçedeki 30 gençle birlikte Kars'ın Sarıkamış ilçesinde şehit düşen 90 bin asker anısına yapılan yürüyüşe katıldı. 

Diyadinli gençler Sarıkamış Şehitleri yürüyüşünde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sarıkamış Harekatı’nda donarak şehit düşen 90 bin asker, 'Türkiye Şehitlerine Yürüyor' sloganıyla düzenlenen yürüyüşle anıldı. Sabahın erken saatlerinde, çevre illerden gelen 20 bini aşkın kişi Kızılçubuk Mevkii’nde toplanarak Allahuekber Dağları’na 5 kilometre boyunca ellerinde ay yıldızlı Türk bayraklarıyla yürüdü. 

ŞEHİTLERİN İZİNDE İZMİR MARŞI 

Ağrı Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Alper Balcı da, ilçedeki 30 gençle birlikte korteje katıldı. Ağrı Valiliği’nin düzenlediği organizasyonla bölgeye hareket eden gençler, Kaymakam Balcı ile birlikte Kızılçubuk Mevkii’nde Diyadin Belediyesi ve Kaymakamlığı’na ait afişleri açarak, “Diyadin Sarıkamış’ta” sloganı attı. Gençler yürüyüş esnasında İzmir Marşı’nı da söyledi.

 Organizasyonla ilgili bilgi veren Kaymakam Balcı, “Bugün ülkemiz için çok önemli bir gün. Sarıkamış Harekatı’nda üstelik de donarak şehit düşen 90 bin askerimizi anmak için, Ağrı Valiliğimiz tarafından düzenlenen organizasyona iştirak ederek Kars’ta düzenlenen yürüyüşe katıldık. Burada çok ciddi bir kalabalık var ve bu kalabalık göğsümüzü kabartıyor. 11 yıl önce Ağrı’da vali yardımcılığı görevindeyken, ilimizin öğrencileriyle birlikte katıldığım bu yürüyüşe, bugün Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili olarak görev yaptığım Diyadin ilçemizdeki öğrencilerle katılmak benim için ayrıca bir şeref. Öğrencilerime, ailelerine, Ağrı Valimiz Sayın Osman Varol’a ve yürüyüşü düzenleyen komiteye teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme