Diyadin'de emniyet kemeri takmayan kalmayacak

Diyadin'de Kaymakamlık, Belediye, Milli Eğitim Müdürlüğü, Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü tarafından, 'Bi Hareketine Bakar Hayat' sloganıyla başlatılan emniyet kemeri denetimi yapıldı.

Diyadin'de emniyet kemeri takmayan kalmayacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine gönderilen genelge ile başlatılan 'Bi Hareketine Bakar Hayat' kampanyasıyla ilgili olarak emniyet kemeri denetimleri başlatıldı. 
Ağrı’nın Diyadin ilçesinde Jandarma ve Emniyet İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetime, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Alper Balcı da katıldı. Uygulama kapsamında sürücülere, üzerinde ‘Bi Hareketine Bakar Hayat’ yazılı maske, broşür ve araç kokusu dağıtıldı. 

CAN KAYBI RİSKİNİ YÜZDE 45 AZALTIYOR

Kaymakam Balcı, sürücülerle tek tek sohbet ederek, emniyet kemerlerini takmaları uyarısında bulundu. Balcı, uygulama ile ilgili açıklamasında, “Araştırmalar gösteriyor ki emniyet kemeri kaza sonrası can kaybı riskini yüzde 45, ağır yaralanma riskini ise yüzde 60 azaltıyor. Bu, ciddi bir oran. İçişleri Bakanlığımızın kampanyası kapsamında biz de vatandaşlarımıza bu istatistiklerle ilgili bilgiler vererek emniyet kemeri takmaları konusunda uyarıda bulunuyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız, kendi canları ve araçlarında taşıdıkları diğer canlar için hassas davranarak emniyet kemeri takmaları.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme