Diyadin'de Çanakkale Zaferi Coşkusu

Ağrı Diyadin ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 107'nci yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Diyadin'de Çanakkale Zaferi Coşkusu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hükumet Konağı bahçesinde yapılan çelenk sunumu ile başlayan törene, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Karali’nin yanı sıra,  İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sinan Yıldız, İlçe Emniyet Amiri Komiser Halil İbrahim Karakaş, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Ünlütürk, siyasi parti ilçe başkanları, şehit ve gazi yakınları öğretmenler, öğrenciler ve vatandaş katıldı. Ardından etkinlikler, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda öğrencilerin sunumları, öğrenciler tarafından okunan şiirler ve Çanakkale Zaferi tiyatro oyunuyla devam etti.

Lise’de gerçekleştirilen etkinlikten sonra Kaymakam Karali ve diğer katılımcılar ilçedeki şehit mezarlığını ziyaret etti. Burada okunan Kur’an tilaveti ve duaların ardından Kaymakam Karali, Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüğü il binasında şehit yakınları ve gaziler ile bir araya geldi. Etkinlik, Kaymakam Karali’nin şehit yakınları ve gazilere hediye takdiminin ardından sona erdi.

Kaymakam Karali protokol üyeleri ile birlikte Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma ve Korucular Derneği’ni ziyaret ederek, Dernek Başkanı Kazım Polat’tan çalışmalara dair bilgi aldı.

Bakmadan Geçme