Diyadin kaplıcaları şifa arayanların gözdesi oldu

Ağrı'nın Diyadin İlçesi'nde bulunan kaplıcalar, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken gözde turizm duraklarından biri haline geldi.

Diyadin kaplıcaları şifa arayanların gözdesi oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağrı’nın Diyadin İlçesi'nde bulunan ve hastalıklara iyi geldiğine inanılan kaplıcalar, şifalı suyuyla bölgenin en sık tercih edilen turizm alanlarının başında geliyor. Kaplıca sularının çıktığı bölgeye jeotermal kaynaklarla kurulan kaplıca tesisleri, hastalıklarına şifa arayan vatandaşların uğrak yeri olurken bölgedeki tarihi yerleri ziyarete gelen turistlerin de dinlenme noktası oluyor. 

Çevre illerden ve ülke dışından çok sayıda ziyaretçinin kaplıcalara geldiğini söyleyen kaplıca tesisi işletme sahibi Ömer Tunca, “ Bu yaz çok yoğundu. Müşterilerden dolayı kendimize zaman bile ayıramadık. Bu kaplıcalar şifalıdır. Buraya gelen müşterilerimize yardımcı oluyoruz. Özellikle yazın çok yoğun oluyor. Her yerden gelenler oluyor. Şimdi sezon bitti. Sonbaharda okullarda açıldığı zaman biraz sakinleşiyor. Sonbaharda kaplıcalar daha güzel oluyor. Bu işletmede 30 tane odamız var. Ayrıca 15 tane de özel havuzumuz var. Ailece gelip havuzu kiralıyorlar. Daha sonra isterlerse odada dinleniyorlar.  Kaplıca suyu romatizma, kireçlenme, bel fıtığı gibi hastalıklara çok iyi geliyor.” dedi.

       

Bakmadan Geçme