Diyadin Erbani Grubu'ndan Kadınlar Günü'ne özel Kürtçe konser

Ağrı Diyadin Belediyesi tarafından kurulan 'Kadın Çığlığı Erbani Grubu', Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinde Kürtçe konser verdi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Diyadin Erbani Grubu'ndan Kadınlar Günü'ne özel Kürtçe konser
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyadin Belediyesi koordinatörlüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü işbirliğinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında konser düzenlendi. 
İlçedeki kadınlar, Diyadin Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen konser etkinliğine Belediye araçları ile ücretsiz getirildi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Alper Balcı, ilçede yapılan kadınlarla ilgili her türlü çalışmanın destekçisi olduklarını ifade etti. 

“HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

Balcı, “Kaymakamlık ve Belediye olarak her zaman hanım kardeşlerimizin yanındayız. Onların sosyalleşmesi ve ekonomik özgürlüklerine ulaşması için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. Bu çalışmalar kapsamında yalnızca hanım kardeşlerimizin çalıştığı tekstil atölyesini kurduk. Hanımlarımızın sosyalleşmesi için çeşitli kültürel etkinlikler düzenledik. Sadece kadınlardan oluşan Kadın Çığlığı Erbani Grubu’nu kurduk. Bugün de güzel şarkıları ile kulaklarımızı şenlendirecekler. Bu vesileyle 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutluyor ve her daim sizlerin yanında olduğumuzu bilmenizi istiyoruz.” dedi. 

Açılış konuşmalarından sonra Kadın Çığlığı Erbani Grubu Kürtçe şarkılarını seslendirdi. Dinletinin ardından katılımcılara karanfil ve hediye takdimi yapıldı.

Bakmadan Geçme