Diyadin'de Kadın Çığlığı Erbani Grubu Kürtçe ve Türkçe şarkılardan oluşan konser verdi

Diyadin'de ev kadınlarına özel konser Ağrı Diyadin Belediyesi'nin kurduğu Kadın Çığlığı Erbani Grubu, Kürtçe ve Türkçe şarkılarla ev kadınlarına konser verdi.

Diyadin'de Kadın Çığlığı Erbani Grubu Kürtçe ve Türkçe şarkılardan oluşan konser verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağrı Diyadin Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, ev kadınlarına sosyal alan açmak için oluşturulan Kadın Çığlığı Erbani Grubu, Kürtçe ve Türkçe şarkılardan oluşan bir konser verdi. Ayrıca çocuklar için de palyaço gösterisi ve oyun etkinliği düzenlendi. 

Yatılı Bölge İlköğretim Okulu salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Alper Balcı’nın yanı sıra yaklaşık 350 kadın katıldı. Evleri uzak olan kadınlar için de servis hizmeti verildi.

KÜRTÇE VE TÜRKÇE ŞARKILAR SESLENDİRİLDİ

Kürtçe tiyatro oyununun ardından Erbani grubu, bölgeye ait Türkçe ve Kürtçe şarkıları seslendirdi. Halaylarla biten konser sonrasında kadınlara çeşitli takdim edildi. 

Etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Kaymakam Alper Balcı, “Göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemizde kadınlarla ilgili çalışmalara önem veriyoruz. Kadınların dışarı çıkması ve sosyal hayata katılması için, yalnızca kadınların çalıştığı bir tekstil atölyesi kurduk. Ancak bu yetmeyecekti. Öğretmenlerimizle yaptığımız istişarelerimiz sonucunda, Kadın Çığlığı Erbani adında bir müzik grubu oluşturduk. Grubumuzla konserler düzenleyip kadınların evden dışarı çıkmalarını ve hoş vakit geçirmelerini sağlamak istiyoruz. Şu anda geri dönüşler olumlu. Diyadin’in çehresini kadınlar değiştirecek.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme