Diyadin' de 2 bin fidan toprakla buluştu

Tüm Türkiye'de aynı anda düzenlenen Fidan Dikim Töreni Diyadin'de de gerçekleştirildi. 2 bin adet fidan toprakla buluştu.

Diyadin' de 2 bin fidan toprakla buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

11 Kasım Mili Ağaçlandırma Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Alper Balcı'nın yanı sıra, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atilla Aslan, İlçe Tarım Müdürü Hakan Varol, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

"AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARINA HIZ KAZANDIRACAĞIZ"

Etkinlik kapsamında 2 bin adet fidanı toprakla buluşturduklarını söyleyen Kaymakam Balcı, hava şartları el verdiği ölçüde ilçede ağaçlandırma çalışmalarının sürdüreleceğini ifade etti. Ağaçlandırma çalışmalarına azami önem verdiklerinin altını çizen Balcı, "Bugün ilçe olarak tüm Türkiye'de düzenlenen bir etkinliğe imza attık. Gelecek nesillere orman bilinci ve sevgisini aşılayarak küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliğinin artarak büyüyen etkilerini ortadan kaldırmak ve iklim değişikliğini tersine çevirmek adına 'İklimden daha hızlı değişeceğiz' sloganı ile  geleceğe nefes olacak fidanları toprakla buluşturduk. İlçemizde ağaçlandırma çalışmalarına bundan sonraki süreçte hız kazandıracağız." diye konuştu.

Bakmadan Geçme