Burası Ağrı... Kar üstünde can pazarı...

Ağrı Hamur ilçesi Karlı köyünde rahatsızlanan 60 yaşındaki kadın, kar üstünde süren 4 saatlik mücadeleyle hastaneye ulaştırıldı.

Burası Ağrı... Kar üstünde can pazarı...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağrı'da Hamur ilçesine en uzak yerleşim yerlerinden Karlıca köyünde, tansiyon nedeniyle rahatsızlanan 60 yaşındaki Gülnaz Karagöz, yoğun kar yağışından dolayı hastaneye ulaştırılamadı. Karagöz'ün çocuklarının 112 acil ekiplerini araması üzerine ekipler, 4 saat süren zorlu mücadele sonucunda Karagöz'ü hastaneye yetiştirebildi. 

Biri paletli iki ambulansla harekete geçen ekipler, kar ve tipiye rağmen güçlükle yolun açık olduğu Uğurtaş köyü kavşağına kadar geldi.

Kalan 10 kilometrelik yolun kapalı olması nedeniyle ilerleyemeyen sağlık görevlileri, paletli ambulansla Karlıca köyüne ulaştı.

Evde ilk müdahalesi yapıldıktan sonra paletli ambulansla yolun açık olduğu bölgede bekleyen diğer ambulansa götürülen Karagöz, Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Eşi Cemal Karagöz, bölgede son günlerde kar ve tipinin şiddetini artırdığını söyledi.

Sağlık ekiplerine teşekkür eden Karagöz, şöyle konuştu:

"Eşim hem tansiyon hem de kalp hastası. Köyümüzün yolu her gün açıldığı halde hava kötü olduğu için yeniden kapandı. Eşim rahatsızlanınca devletimizden yardım istedik. Bizim için köye geldiler. Hastamızı aldılar ve hastaneye götürüyorlar. Allah devletimize zeval vermesin. Sağlık çalışanlarına da çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun."

Bakmadan Geçme