'Bombalara para harcanmasaydı her Kürt'ün evinin önünde fabrika olurdu'

Tutak ilçesini ziyaret eden Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, 'Tutak'a 500 kişilik tekstil atölyesi getirmek için dolaşmadığımız bakanlık kalmadı. Bugüne kadar bombalara para harcanmasaydı bugün burada her Kürt'ün evinin önünde bir fabrika olurdu.' dedi.

'Bombalara para harcanmasaydı her Kürt'ün evinin önünde fabrika olurdu'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Savcı Sayan, Tutak ilçesinde mahalle ve köy muhtarları ile bir araya gelerek, muhtarların ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Başkan Savcı Sayan, daha sonra ilçe meydanında vatandaşlara seslendi. İlçedeki kan davası sorununa değinen Başkan Savcı Sayan, bir an önce toplumun ileri gelenleri ve yerel yönetimlerin konuya eğilerek bu sorunun çözülmesi gerektiğine işaret etti. Başkan Sayan, “Tutak’ta bir yara varsa o hepimizin yarasıdır. O Ağrı’ya da sıçrar Ankara’ya da. O nedenle şimdi müdahale etmek lazım. O nedenle şimdi yangını söndürmek lazım, yoksa o yangın Ağrı’yı da Ankara’yı da yakar.  Bizim birçok köyümüzde kan davası var. Bu kan davaları müdahale etmemiz lazım. İnsanların çocukları yetim kalmasın, kadınlar geride kalmasın diye buna müdahale etmemiz lazım. Gerekirse on kere, yirmi kere gideceğiz o ailelerin yanına, elini ayağını öpeceğiz, bu sorunu çözeceğiz. Barış tüm savaşların n büyük kazananıdır.” dedi.

“YATIRIMLARLA BİRLİKTE ÇOCUKLARIMIZ DAĞA DEĞİL, OKULA GİDECEK”

Tutak’a yapılan yatırımlarla ilgili bilgi veren Sayan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in, Ağrı’ya müjdelediği 150 milyon TL tutarındaki yatırım içerisinde Tutak için de bir okul projesi olduğunu söyledi. Başkan Sayan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bakın, başımızda çok büyük bir insan var. Sayın Erdoğan sayesinde birçok nimete kavuşmuştur ilimiz. Ben buranın evladıyım, Allah rızası için Tutak’a ve köylerine bakalım… Ne vardı; okul, dershane, ders var mıydı? Önceden kefil olmadan kitap alamazdınız. Şimdi Allah rızası için çocuklarınız okula başlarken kitaplar sıraların üzerinde. Birçok yerde asfalt ver, olmayan yerler de en kısa zamanda bitirilecek. Birçok köyde çeşme yoktu, şimdi her evin önünde çeşme var. Zamanla her şey modernleşince çeşmeler içeri alınacak. Bütün bunlar önemli gelişmeler. Zamanında yapılsaydı biz bunları konuşmayacaktık, Batı’daki bir vilayet gibi olacaktık. Ama bu acıları dindireceğiz, yatırım getireceğiz, yatırımlarla birlikte çocuklarımız dağa değil okula gidecek. Çocuklarımız kefen giymesin beyaz önlük giysin doktor olsun, öğretmen olsun. Siyah kıyafetle cezaevine girmesin, avukat cübbesi giysin.”

“PKK BÖLGEYİ GERİDE BIRAKTI”

PKK terör örgütünün bölgeyi geride bıraktığının altını çizen Başkan Sayan, bunun Batı’nın bir oyunu olduğunu ifade etti. Başkan Sayan, “Yabancı devletler, dış güçler bizi yok etmek için aramıza Türkmüş Kürtmüş, Lazmış , Çerkesmiş aramıza nifak sokarak aramızı açıyorlar. Allah beni Kürt yaratmışsa Kürt’üm, Laz yaratmışsa Laz’ım. Sen Allah’tan daha iyi mi bileceksin. Ben Kürt’üm seni ezerim derseniz bu Allah’a karşı gelmektir. Bunların Batı oyunu olduğunu, savaşlara baktığımızda Irak’a, Afganistan’a, Suriye’ye baktığımızda görüyoruz. Allah’a çok şükür vatanımız, üzerinde namaz kılacağımız bir toprağımız var. Peki, Suriye gibi olsaydık ne olacaktık? Çocuklarımız denizlerde boğulacaktı, annelerimiz Yunanistan’ın çadırlarında domuz eti yiyecekti, bizim kadınlarımız kırmızı ışıklarda dilenecekti. Niye Batı birbiriyle savaşmıyor; İngiliz var, Fransız var, Yahudi var, hepsi Amerika’nın menfaati için uğraşıyor. Teröre dur dememiz lazım.”

“YEDİ SÜLALEM KÜRT’TÜR TERÖRİST DE DEĞİLİM”

Başkan Savcı Sayan, HDP milletvekillerinin kendisi hakkındaki söylemlerine ise şu şekilde yanıt verdi:

“Şimdi çıkmışlar terörü desteklemezseniz siz Kürt değilsiniz diyorlar. Yedi sülalem Kürt’tür terörist de değilim. 40 yıldır silah tutuyorlar, bana deyin ki PKK’nın bu bölgeye bir yararı var. Yoktur arkadaşlar yoktur... Bütün herkes birbirini öldürsün, bizim çocuklarımız mezara girsin, onlar tatil yapsın… Bunların hepsi oyundur. Ben CHP’de yıllarca siyaset yaptım onların nasıl Kürt’lere baktığını biliyorum Daha önce burada işkence yok muydu? Kim inkar edebilir? Tayyip Erdoğan’dan önce sabahları evleriniz basılmıyor muydu, çocuklarınız işkenceden görmüyor muydu? Bunları gördük, inkar etmiyoruz ama sonra düzelmiştir. Bugün Kürt olduğunuz için ayrıma tabi tutulmuyoruz, üstünlük de değildir, aşağılık da değildir. Başka bayrağımız, toprağımız yoktur.”

“BİRLİK İÇİNDE HAREKET EDERSEK KİMSE ÖNÜMÜZDE DURAMAZ”

Terör örgütü PKK’dan dolayı yıllardır bölgeye yatırım gelmediğine değinen Sayan, “Tutak’a 500 kişilik tekstil getirmek için gitmediğimiz bakanlık kalmadı. O bombalara harcanan paralarla buralara fabrika kurulurdu. Amerikalılar silah parası kazansın diye, biz Türkler, Çerkesler, Lazlar bu bölgede birbirimizi öldürmemiş olsaydık, her bir Kürt’ün evinin önüne fabrika yapılırdı. O nedenle el birliğiyle çalışacağız. Biz birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde önümüzde kimse duramaz. Yeter ki vatanımızı sevelim, birbirimize sarılalım. İstanbul’da Edirne’de, Tutak da Sinop da benim. Ben sizin emrinizdeyim. Sizin kardeşinizim. Her zaman her yerde sizinle beraberim. İstiyorum ki başınız dik olsun, çocuklarınız teröre bulaşmasın.” ifadelerini kullandı.

Başkan Savcı Sayan konuşmasının ardından, ilçedeki çocuklara tablet dağıttı.

Ziyarete Başkan Sayan’ın yanı sıra, Tutak Kaymakamı Enis Aslantatar, Belediye Başkanı Bülent Duru ve çok sayıda muhtar ile vatandaş katıldı.

Bakmadan Geçme