Belediye dediğin böyle olur

Doğubayazıt Belediyesi sathi kaplama aracını kendisi üretti. Doğubayazıt Belediyesi, atıl durumdaki kamyondan kendi sathi kaplama aracını üreterek, 1 milyon 200 bin TL kâr elde etti.

Belediye dediğin böyle olur
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1 MİLYON 200 BİN TL KAZANÇ ELDE EDİLDİ

Doğubayazıt Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Belediyenin kendi kaynaklarını kullanarak sathi kaplama aracını kendisinin ürettiği belirtildi. Atıl durumdaki kamyonun sathi kaplama aracına dönüştürülerek, 1 milyon 200 bin TL kâr elde edildiğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“2021 YILI YOL YAPIM YILI İLAN EDİLDİ”

“Son bir yılda şehrimizin kanayan yarası olan yol sorununun önüne geçmek için 2021 yılını ‘yol yapım yılı’ ilan eden Belediyemiz, sıcak asfalt, kilitli parke taşı ve sathi kaplama gibi uygulamalarla bu sorunun önüne geçmeyi başarırken, kendi kendine yeten bir Belediye olarak kendi sathi kaplama aracını kendi üretti. Belediyemiz, Atıl durumdaki 2006 model FARGO kamyona 341 bin 20 TL masraf yapıp; 1 buçuk milyon TL değerindeki sathi kaplama aracına dönüştürerek yaklaşık 1 milyon 200 bin TL kazanç elde etti.”

“HALKIMIZIN MENFAATLERİNİ GÖZETİYORUZ”

Belediye olarak, şeffaf bir yönetim anlayışı ile halkın menfaatlerinin gözetildiğinin vurgulandığı açıklamada, “Şeffaf bir yönetim ve son yılların en iyi hizmeti ile birlikte kendi kendini finanse edebilen bir kurum olarak halkımızın menfaatini gözetiyor. Doğubayazıt Belediyesi Başkanlığı ve yönetimi, aldığı her kararı, harcanan her kuruşu ve yapılan her hizmeti halkımız ile paylaşıyor ve hesap vermeye hazırdır. Dileyen her vatandaşımız Belediyemize gelip bu konuda bilgi alabilir. Sağdan soldan anlaşılmayan yorumlar katıp, her defasında araştırmadan olayları çarpıtıp yazmaya çalışan, ‘sağır duymaz uydurur’ mantalitesi ile birlikte spekülatif yaratarak sosyal medyada algı yaratmak isteyenlere itibar etmemenizi tavsiye ediyoruz.” denildi.

Bakmadan Geçme