Başkan Sayan küreği eline aldı ve…

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, kentte bir türlü çözüm bulunamayan çöp sorununa kendisi el attı.

Başkan Sayan küreği eline aldı ve…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağrı'da çöp sorununa bir türlü çözüm bulunamıyor. Belediye her mahalle ve sokağa konteyner götürmesine, düzenli olarak çöpleri almasına rağmen vatandaş yine çöpleri konteynerlerin yanına gelişigüzel atıyor.

Çöp sorunu özellikle gece ve sabahın ilk saatlerinde had safhaya varıyor. Gelişigüzel yerlere atılan çöpler hem görüntü kirliliğine neden oluyor hem de yaydıkları koku nedeniyle halk sağlığını tehdit ediyor. Bu durumdan en çok rahatsız olan ise temizlik işçileri.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, çözülemeyen çöp sorununa kendisi el attı. Kurtuluş Mahallesini ziyaret eden Başkan Sayan, eline küreği aldı ve konteynerin yanına atılan çöpleri kendisi topladı.

“KENTİMİZİ GÜZELLEŞTİRMEK HEPİMİZİN GÖREVİ”

Ardından vatandaşlara uyarıda bulunan Başkan Sayan, “Bu şehir hepimizin. Güzelleştirmek de hepimizin boynunun borcu. Belediye olarak tüm mahalle ve sokaklarımıza ayrım yapmadan konteynerler yerleştirdik. Gün içerisinde belirli saatlerde temizlik işçilerimiz çöpleri topluyor. Ancak maalesef çöpler konteynerlerin yanına atılıyor. Bu manzara belediye olarak bizi üzdüğü kadar, vatandaşımızın sağlığını da tehdit ediyor. O nedenle vatandaşlarımıza çağrımız, bu konuda hassas davranmaları. Atalarımız ‘Bakarsan bağ olur’ demiş. Ağrı’mıza bakmak ve güzelleştirmek hepimizin görevi.” dedi.

Bakmadan Geçme