Başkan Savcı Sayan: "Bizim çocuklarımız silah yerine rakete sarılacak"

Ağrı'da başlayan 'Ulusal Tenis Turnuvası'nın açılışında konuşan Belediye Başkanı Savcı Sayan: "Asıl önemli olan silah yerine raket tutan gençler yetiştirmektir." dedi.

Başkan Savcı Sayan: &quotBizim çocuklarımız silah yerine rakete sarılacak"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağrı'da 22-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek Ağrı Tenis Turnuvası'nın açılışı yapıldı. Valilik ve Türkiye Tenis Federasyonu işbirliği ile düzenlenen turnuvanın açılış konuşmasını Belediye Başkanı Savcı Sayan yaptı. 

"ARTIK TERÖRLE DEĞİL, SPOR İLE ANILACAĞIZ"

Son günlerde terör örgütü PKK'nın bölgeye verdiği zararlara dair yaptığı sosyal medya paylaşımları ile adından sıkça söz ettiren Başkan Sayan, terörle anılan bir bölgede, bu tür sportif faaliyetlerin düzenlenmesini, bölge açısından önemli bir ilerleme olarak değerlendirdi. Başkan Sayan, "Bugün burada bizi en çok mutlu eden bir dönemler terörle, kavga ile anılan kadim şehir Ağrı'mızın artık spor dalları ile tenisle anılması ve buradan bütün dünyaya kendisini göstermesi ayrı bir gururdur. Memleketin çocukları birbirlerini ne kadar tanırsa memleket sevdamız o kadar büyüyecektir, birlik ve beraberliğimiz kadimliğimiz o kadar önemli bir noktaya taşınacaktır. Bugün burada Samsun var, Hakkari var, Şırnak var, Ardahan var, Mersin var; Türkiye var. Demek ki biz biriz, beraberiz, birlikte Türkiye’yiz, güçlüyüz. Bizi bölmek isteyenlere buradan haykırıyoruz. Türkiye bölünecek diyenlere inat, Türkiye’nin en Doğu şehrinde böyle güzel bir organizasyonla bütün kardeşlerimiz belki de daha önce Ağrı deyince akıllarına gelen bütün olumsuzluklardan arındırılarak burada birlik ve beraber içerisinde kendi bölgelerinin pankartlarını kaldırarak bütün dosta ve düşmana gereken dersi vermişlerdir. En büyük mutluluk kaynağımız bu tablodur." diye konuştu.

BÖLÜCÜLERE MESAJ...

Kültür, sanat ve spor faaliyetlerinin birleştiri etkisine vurgu yapan Sayan, "81 vilayet, 780 bin kilometrekare herkesin cebinde eşit tapu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kadim şehrinin birisinden Türkiye’yi bölmek isteyenlere sportif bir faaliyetle olsa da gereken mesajı vermişlerdir. Bunu sağlayanlara en içten sevgilerimi sunuyorum." dedi. 

Bu tür faaliyetlerin sayısının artması temennisinde bulunan Sayan, "Bu bölgenin başında olduğu federasyon bu sporu Ağrı’ya da sevdirecekler ve bu turnuva her yıl Türkiye ve dünyanın katılımıyla Ağrı Dağı Tenis Turnuvası hak ettiği yeri alacaktır. Siz yolu düşünmeyin, bu devlet Marmaray’ı yapmışsa Ağrı’ya da her şeyi yapar. Asıl önemli olan silah yerine raket tutan gençler yetiştirmektir. Bizim çocuklarımız silaha sarılacağına raketlere sarılırsa birlik ve beraberliğin çok ileri bir noktaya geleceğine inanıyorum. Bu birlik ve beraberlik tüm düşmanlara ders, tüm dostlara da örnek olsun." ifadelerini kullandı.

Başkan Sayan, konuşmasının ardından sporcularla tenis oynadı. 

Bakmadan Geçme