Başkan Acar'dan Türkiye'ye örnek olacak proje

Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar, yeni başlattığı 'Tarladan Halka' projesiyle, üreticiden satın aldığı taze sebze meyveyi ihtiyaç sahiplerine dağıtacak.

Başkan Acar'dan Türkiye'ye örnek olacak proje
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağrı Doğubayazıt Belediyesi Başkan Acar, sosyal belediyecilik projelerine bir yenisini daha ekledi. Türkiye’ye örnek olacak ‘Tarladan Halk’a projesi ile Başkan Yıldız Acar, üreticiden satın alacakları taze ve organik sebze meyveyi ihtiyaç sahiplerine dağıtacak.

PROJE İLE HEM ÜRETİCİYE HEM İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DESTEK OLUNACAK

Projeyle hem tarımsal üretim yapanları destekleyeceklerini hem de artan gıda fiyatlarıyla baş edemeyen ihtiyaç sahiplerinin taze ve organik meyve sebzeye ulaşmalarını sağlayacaklarını belirten Başkan Acar, projeye dair şu bilgileri verdi.

“Genç üreticimiz Musa Koç, Telçeker köyünde 30 dönüm arazide meyve sebze ekimi yapmış ancak ürünlerinin pazarlamasında sıkıntı yaşamış. Bize bu sorunla başvurduğunda biz de hem Musa Koç gibi genç üreticilerimize hem de gıda fiyatlarının çok arttığı bu günlerde ihtiyaç sahiplerimize destek olmak amacıyla ‘Tarladan Halka’ projesini başlattık. Üretim yapan çiftçimizden ürünlerini satın alıp ihtiyaç sahibi ailelere dağıtacağız.” 

“DOĞUBAYAZIT ESKİ ÜRETEN GÜNLERİNE DÖNECEK”

Projenin tanıtımını yapmak için Kadın ve Aile Hizmetleri, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli ile birlikte tarladaki ürünleri bizzat toplayan Başkan Acar, ‘Tarladan Halka’ projesi ile ilçeyi eski günlerdeki gibi tarımsal üretime teşvik edeceklerini ifade etti. Başkan Acar, “Doğubayazıt’ta geçmiş yıllarda tarım üretimi daha fazla yapılırdı. Bugün ise tek ürettiğimiz şey katı atık yani çöp. Halbuki ilçemizde çok fazla ekilip dikilecek alan var. Buraları değerlendirmemiz gerekiyor. Bugün ürünleri toplamaya geldiğimiz bu 30 dönümlük tarla, Doğubayazıt için tekrar umut olacak.” dedi.

ÜRETİCİYE TOHUM, FİDE VE PAZARLAMA DESTEĞİ VERİLECEK

‘Tarladan Halka’ projesiyle üreticiye de tohum, fidan ve pazarlama desteğinde bulunacaklarını kaydeden Acar, “Tarımla uğraşan çiftçilerimize seslenmek istiyorum. Lütfen herkes kendi bahçesini, tarlasını değerlendirsin. Doğubayazıt Belediyesi olarak kendi bahçesini ve tarlasını değerlendiren herkese ciddi desteğimiz olacak. Gerek tohum ve fide, gerekse de pazarlama konusunda destek vereceğiz. Kampanyamız tüm halkımıza hayırlı olsun.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme