Başkan Acar: 'Kadın gelişirse toplum özgürleşir'

Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar, her çarşamba günü düzenlediği 'Halk Günü' toplantılarında hemcinslerinin sorunları ile özel olarak ilgileniyor.

Başkan Acar: 'Kadın gelişirse toplum özgürleşir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Göreve geldiği günden bu yana, ‘halkın Belediyesi’ olma şiarıyla hareket ettiklerini söyleyen Başkan Yıldız Acar, bu kapsamda her Çarşamba düzenledikleri ‘Halk Günü’ toplantılarında vatandaşın sorunlarını tek tek dinleyerek çözüm aradıklarını ifade etti.

Kadın bir belediye başkanı olarak, hemcinslerinin toplantılara erkeklere oranla daha fazla katılım sağlamalarından dolayı memnuniyet duyduğunu da dile getiren Başkan Acar, “Kadın gelişirse toplum ancak o zaman özgürleşir. Biz de bu bilinçle, Halk Günü toplantılarında kadınlarımızdan gelen taleplere daha hassas yaklaşıyoruz. Aile, eğitim, sosyal faaliyet alanlarında onların taleplerine yanıt vermeye çalışıyoruz.” dedi.

“MAKAM VE MEVKİLERİMİZİ HALKA AÇARSAK, O ŞEHRİN BELEDİYESİ OLURUZ”

Başkan Acar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eğer ki halk sayesinde oturduğumuz makamlar ve mevkileri yine aynı şekilde halka açarsak, ancak o zaman katılımcı bir belediye, gelişen bir şehir ve o şehrin belediyesi oluruz. Bu kapsamda her Çarşamba Halk Gününde vatandaşlarımızın buraya akın etmesi ve kendilerine yardımcı olabilmekten dolayı görevimizi yerine getirmemin huzurunu yaşıyoruz.  Özellikle ziyaretçilerimizin çoğunun kadın olması, her geçen gün daha da geliştiğimizin göstergesidir. Halk Günü toplantılarımızın yanı sıra, ekiplerimiz 7 gün 24 saat vatandaşlarımızla iletişim kurabilmektedir. Buradan hemşehrilerime sesleniyorum; en ufak sorununuz da, makamımızın ve kurumumuzun kapısı sizlere sonuna kadar açık. Buyurun gelin.”

Bakmadan Geçme