Balık Gölü doldu taştı!

Geçen yıl kuraklık nedeniyle suyunda azalma yaşanan Balık Gölü'nde su seviyesi, bu yıl baharda karların erimesiyle yükseldi.

Balık Gölü doldu taştı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Taşlıçay ilçesine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Sinek Yaylası mevkiinde bulunan ve yüzeyi yaklaşık 6 ay donan Balık Gölü'nde buzlar, baharın gelişi ve havaların ısınmasıyla tamamen eridi.

İlkbaharda eriyen kar ve etkili olan yağmurlarla canlanan d ve farklı kuş türlerine de ev sahipliği yapan göl, berrak suyu, çevresinde açan çiçeklerle yeniden taze bir güzelliğe kavuştu.  Doğubayazıt ilçesinin kısmi su ihtiyacının karşılandığı gölün su seviyesi ise geçen sene kuraklıktan etkilenmesine rağmen kar suları ve ilkbahar yağmurlarıyla yükseldi.

Eşsiz doğaya sahip göl ve çevresi, drone ile görüntülendi Gölün kenarında turizm tesisi bulunan Yakup Birlik, geçen sene aşırı kuraklık nedeniyle gölde suyun çekildiğini söyledi.

Bu yıl ise eriyen kar suları ve yağışlarla dolan gölün kuşlarla da şenlendiğini belirten Birlik, şunları kaydetti:

"Bu sene aşırı yağışlarla gölde kıyıya doğru yaklaşık 3 metre genişleme ve bir metre su yükselmesi var. Gölün toparlanması için Doğubayazıt'a alternatif bir su kaynağının bulunması lazım. Yağışlar ne kadar devam ederse gölün durumu o kadar iyi olacak. Doğubayazıt büyüdükçe buradan giden suyun miktarı da artıyor. İnşallah yağmurlarla su seviyesi daha da artacak. Bu sene hem havalar soğuk hem de yağışlar var. 2 gün önce buraya kar yağdı. Bu göl yağmur ve eriyen kar sularından besleniyor."

Bakmadan Geçme