Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu uyardı

Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, yerel ve amatör müsabakalara katılacak sporcuları uyardı.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu uyardı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), yerel ve bölgesel lige katılım gösterecek olan spor kulüplerini uyararak, sporcuların aşı kartı veya PCR testi vermedikleri takdirde, yerel müsabakalarda oynayamayacaklarını bildirdi. 

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yerel ve bölgesel liglerde uygulanacak olan sağlık tedbirlerinin uygulanacağını söyleyen Ağrı ASKF Başkanı Erkan Kösedağ, ”Spor kulüpleri, müsabakalarda yer alacak futbolcu, teknik adam ve diğer görevlileri için iki doz aşılandıklarını belgeleyen aşı sertifikası almalıdır. Ya da müsabakalardan 48 saat sporcuların negatif PCR testlerini müsabaka sağlık görevlisine sunmalıdır. Aşı kartı veya PCR testi olmayan sporcular müsabakalara katılım gösteremeyecekler. Spor kulüplerimiz mağdur olmamak için gerekli tedbirleri maçlar başlamadan önce almalılar.” dedi. 

Spor müsabakalarında görev yapanların da aynı talimata uymaları gerektiğini söyleyen Kösedağ, “Aşı sertifikası veya PCR testi yalnızca sporcuları veya spor kulübü yöneticilerini değil, hakem, saha komiseri, stat görevlisi gibi kişileri de kapsıyor. Aşı kartı veya PCR testi olmayan görevlilerin görev yapmalarına izin vermeyeceğiz. Bu sebeple yerel müsabakalarda veya Bölgesel Amatör Lig müsabakalarında görev yapacakların tedbirlerini Ekim ayı sonuna kadar almaları gerekiyor.“ dedi.

Bakmadan Geçme