Aktarlarda kış çayı karışımları hazırlanmaya başladı

Kış mevsiminin kendini iyice hissettirdiği şu günlerde aktarlar soğuk algınlığına kalkan olacak kış çayı karışımları hazırlamaya başladı.

Aktarlarda kış çayı karışımları hazırlanmaya başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağrı’da, Eski Van Caddesi’nde aktarlık mesleği yapan Şaban Demir, dondurucu soğuklardan etkilenmemek ve uzun geçen kış aylarında hasta olmamak için yaptıkları özel kış çayı karışımının vücut direncini arttırarak hastalıklara karşı kalkan görevi gördüğünü belirtti. Bir yandan kış çayını hazırlayan bir yandan da çayın faydalarından bahseden Demir, kış çayının soğuk algınlığı dışında solunum yolu hastalıklarına da iyi geldiğini vurguladı. 

Doğu Anadolu Bölgesi’nde kışın sert ve uzun geçtiğini bu nedenle kış çayı ile hastalıklardan korunulabileneceğini söyleyen aktar Şaban Demir, “Bilindiği gibi doğunun kış şartları çok ağır. Ekim ayından itibaren kışımız başlıyor. Bugün sabah erkenden dükkanı açtığımda hava eksi 3 dereceydi. Kışı çok rahat bir şekilde atlatabilmek için benim bir kış çayı karışımım var. Bu çayın içinde 1 adet tarçın, 4-5 adet kuşburnu bu doğal bir antibiyotiktir, 4-5 tane karabiber, karanfil, renklendirmek adına biraz nar çiçeği ve tatlandırmak için doğal olmak şartıyla bal da kullanılabilir. Gribal enfeksiyonlara birebir bir çay. Astım hastaları bu çayın buharını soluduklarında çok iyi gelecektir. Baş ağrısına da çok iyi geliyor. Günde iki bardak içilirse müthiş derecede enerji verecektir. Vücudu sıcak tutacaktır. Bunu hastalanmadan önce alırsanız kışın sonuna kadar hastalanmazsınız." dedi.

      

Bakmadan Geçme