Ağrı'ya 150 milyonluk eğitim yatırımı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ağrı'ya 150 milyon TL'lik eğitim yatırımı yapacaklarını açıkladı.

Ağrı'ya 150 milyonluk eğitim yatırımı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak üzere Ağrı’ya gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ağrı Belediye Başkanlığını da ziyaret etti. Başkan Savcı Sayan’ın karşıladığı ziyarette Bakan Özer, şeref defterini imzaladıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yaptıkları çalışmalar kapsamında Ağrı’ya 150 milyon TL tutarında eğitim yatırımı yapacaklarını açıklayan Özer, “Hem merkez hem de ilçelerde ihtiyaç olan 6 ilkokul, 5 ortaokul, 2 anaokulu ve 1 tane özel eğitim okulunun yapılması kararını aldık. Bu yatırımlar yaklaşık 150 milyonluk bir yatırım. Yani şu an da 2021 yılı içerisinde Ağrı’da 107 milyonluk yatırımı göz önüne aldığımız zaman yüzde yüz 50’lik bir yatırım artışıyla İnşallah Ağrı'mız daha iyi imkanlarla ilerleyen bir ilimiz olacak. Ayrıca mevcut olan okulların onarımıyla ilgili yaklaşık 18 milyonluk bir kaynağı da Ağrı ilimize bugün itibariyle aktaracağız.” dedi.

TOPLAM 300 MİLYON YATIRIM

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ise, geçmişte yapılan yatırımlarla birlikte Ağrı’ya 300 milyon değerinde eğitim yatırımı yapıldığının altını çizdi. Başkan Sayan, “Sayın Bakanımız ilimize 150 milyonluk eğitim yatırımı yapılacağını açıkladı. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Belediye olarak eğitimle ilgili çalışmaları önemsiyoruz. Geçmişte yapılan yatırımlarla birlikte bu miktar 300 milyonu bulmuştur. Bunun yanı sıra 20 okulumuza masa tenisi, mini futbol sahası,  basketbol sahası yapacağımızı da buradan bildirmek istiyorum. Ayrıca bugünkü değerlendirme toplatışında, çocuk köyü ve mesleki gençlik köyü olmak üzere iki proje de sunduk. Bunların da değerlendirmeye alınacağını umuyoruz. Bundan sonraki süreçte eğitimde yapacağımız hamleler giderek artacak.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme