Ağrı'da yılın en iyileri belli oldu

Ağrı'da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla 'Başarılı Gazeteciler Ödül Töreni' düzenlendi.

Ağrı'da yılın en iyileri belli oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağrı Valiliği, Belediyesi, İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) ve Çalışan Gazeteciler Cemiyeti işbirliğiyle, AİÇÜ Osmanlı Salonunda gerçekleştirilen törene; Vali Osman Varol, Belediye Başkanı Savcı Sayan, Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, protokol üyeleri, çok sayıda gazeteci ve öğrenci katıldı.

“GAZETECİLİK DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZİ”

Törenin açılış konuşmasını yapan Vali Osman Varol, gazetecilik mesleğinin, toplumlarda demokrasinin varlığı ve gelişimi açısından önemli olduğunu ifade etti. Dürüst, tarafsız ve ilkeli haberciliğin demokrasinin gelişimi ve modern bir yönetimin inşasında önemine değinen Varol,  “Tabi ki, diğer birçok kurum ve kuruluşun karşılaştığı; modern çağın sorunlarıyla gazeteciler de karşı karşıya. Teknolojinin çok geliştiği bu ortamda alanında iyi olmayanların da özellikle bilgi paylaşımı konusunda çok ciddi argümanlara sahip olmaması mesleği zorlaştırıyor. Basının da, bu camianın da bu zorlukların üstesinden geleceğine, profesyonelliğin üstün gelip buradaki tüm aksaklıkları ortadan kaldıracağına inancımız sonsuz. Vatandaşımızın doğru bilgiye zamanında erişmesi ve bu bilgiden istifade edebilmesi için dürüst, ilkeli ve tarafsız gazetecilik çok önemli. Ben bu şiarla görev yapan gazetecilerimize başarılar diliyorum.” diye konuştu.

“KÜRESEL DÜNYADA GAZETECİLERE DAHA BÜYÜK SORUMLULUKLAR DÜŞMEKTE”

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut ise, bilginin çok çabuk el değiştirdiği küresel dünyada meslek ahlâk ilkelerine uyan dürüst gazetecilere daha fazla sorumluluk düştüğünü hatırlattı. Gazetecilerin, halkın haber alma hakkının sigortası olduğunu dile getiren Prof. Dr. Karabulut, “Gerçek basın mensuplarının mesleğin bu ilkelerine bağlı olarak haber üreteceklerini umuyoruz. Milli birlik ve bütünlüğümüze kast eden, yalan ve yanlış yönlendirmelere hayat hakkı tanımayacak olan yine milletimizin temel değer ve hassasiyetlerine sahip çıkarak doğru haberleri, toplumla paylaşmayı ilke edinenler gerçek gazeteciler olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin gören gözü, duyan kulağı ve yazan eli olan gazetecilerimize meslek hayatlarında başarılar diliyor, basın şehitlerimizi rahmetle anıyorum.” dedi.

“GAZETECİLER YALNIZCA MEMLEKETİN GAZETECİSİ OLMALI”

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ise, gazetecilerin doğru ve dürüst haberciliğin yanında tavır almasını temenni ederek, “Umuyorum ve diliyorum ki, Ağrı’daki bütün gazeteciler birleşsin. Gruplaşmalar olmasın, Hiçbir partinin siyasi temsilcisi olmasınlar. Hiç kimsenin gazetecisi olmasınlar, sadece memleketin habercisi olsunlar. Ağrı’da gazete, radyo, televizyon olsun, insanlar haber çıkarsın. Dışarıdaki Ağrılılar burayı bir staj yeri olarak görsünler. Bizim ilimiz bu anlamda da Türkiye’de yerini bulsun. Bu şehir hepimizin, bu memleket hepimizin. Bu ülkenin topraklarından eşit bir şekilde tapumuz elimizde. Elbette haksızlık ve adaletsizlikler olabilir. Bütün bunları gidermek bizim elimizde. Yeter ki vatanımıza sahip çıkalım; yeter ki Afganistan, Lübnan, Suriye olmayalım.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, ‘Başarılı Gazeteciler Ödül Töreni’ gerçekleştirildi. 'Dosya Haber' ödülüne, Hz. Nuh’un Gemisi ve Ağrı Gerçeği haberiyle İlke Haber Ajansı Muhabiri Ömer Adıgüzel; 'En İyi Görüntülü Haber' ödülüne, Ağrı Köylerindeki Çiftçilerin Hasat Zamanındaki Emeği ile ilgili haberiyle Anadolu Ajansı (AA) Muhabiri Abdullah Söylemez; 'En İyi Haber Fotoğrafı ödülüne, Geceyi Aydınlatan İshak Paşa Sarayı adlı fotoğrafıyla TRT Kürdî muhabiri Ömer Faruk Atalay; ‘En İyi Yazılı Haber' ödülüne, Ağrı’nın Çalıkuşu Özlem Öğretmen haberiyle Sabah Gazetesi Ağrı muhabiri Recep Çirik; ‘Yılın En İyi Çıkış Yapan Yerel Sitesi’ ödülüne Ağrı Basın Birliği İmtiyaz Sahibi Yüksel Aslan; ‘En İyi Söyleşi-Röportaj’ ödülüne, Ağrı Memleket Gazetesi muhabiri Engin Aslankılıç layık görüldü. 

HAYATİ İNANÇ SÖYLEŞİSİNE YOĞUN İLGİ

Tören, sonrasında Hayati İnanç söyleşisi gerçekleştirildi. İnanç söyleşisine ilgi yoğundu. -7 derece soğuğa rağmen salon hınca hınç doldu. Katılımcılar İnanç'ın Divan edebiyatından aktardığı beyitleri ilgiyle dinledi. 

Bakmadan Geçme