Ağrı'da sendika rekabetinde perde kapanmadı

Ağrı Belediyesi'nde Hizmet-İş ile DİSK Genel İş arasında kozlar paylaşılamadı. İki sendika arasında sular bir türlü durulmuyor.

Ağrı'da sendika rekabetinde perde kapanmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağrı Belediyesi’nde 2 Kasım’da yapılacak olan sendika yetki devri öncesinde, Hizmet-İş ile DİSK Genel İş arasında devam eden sendikal rekabette işler içinden çıkılamaz hale geldi. DİSK Genel İş Başkanı Ersin Erincik, akşam saatlerinde yaptığı sosyal medya paylaşımında Ağrı Belediyesi’nin bazı işçilerin iş akitlerinin tek taraflı fesh ettiğini iddia etti.

Hizmet-İş Başkanı Emrah Aslan ise, Erincik’in iddialarını yalanladı.

Aslan, söz konusu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Disk- Genel İş Ağrı Şube Başkanının Ağrı Belediyesi tarafından işten çıkarılacağını iddia ettiği Yıldırım Kılıç, Necdet Tokis, Bilent Çelik, Kemal Demirtaş adlı işçi kardeşlerimiz Hizmet-İş’e üyedir. DİSK Genel İş Başkanı’nın, yaptığı paylaşımla böylece bir yalanı daha ortaya çıkmıştır. Kendisini, kamuoyundan ve Ağrı Belediyesi’nden özür dilemeye davet ediyorum.

Listede adı geçen ve bize üye olmayan bütün abilerim müsterih olsunlar onlar için konunun itibaren takipçisi olacağım ve kamuoyunu konuyla ilgili bilgilendireceğim.”

"85 İŞÇİYLE İLGİLİ NE YAPTIN?"

Öte yandan Aslan, Erincik’e 2017 yılında yetkili sendika başkanı iken işten çıkarılan 85 işçiyle ilgili olarak şu soruları yöneltti:

“Aynı soruları ilgili sendikanın başkanına yöneltiyorum: 2017 yılında yetkili sendika iken işten çıkarılan 85 işçi için ne yaptın, nasıl bir çalışma yürüttün, kaç kişiyi işine geri döndürmeyi başardın?”

Bakmadan Geçme