Ağrı'da 20 yıldır beklenen yola ilk kazma vuruldu

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın talimatı ile 20 yıldan bu yana trafiğe açılması beklenen yol için çalışmalar başladı.

Ağrı'da 20 yıldır beklenen yola ilk kazma vuruldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Atalay Caddesini İl Özel İdaresi yanından Erzurum Caddesine bağlayacak; toplam bedeli 1 milyon olan yolun çalışmaları için ilk kazma bugün vuruldu. Yaklaşık olarak on gün içerisinde tamamlanacak olan yol çalışmasının denetimini Ağrı Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Tunç gerçekleştirdi.

DİĞER BÖLGELERDE DE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR 

Söz konusu çalışma ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Sayan, “Vatandaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda ekiplerimizle yapmış olduğumuz hummalı çalışmalar sonrasında bugün alternatif yolumuzun trafiğe açılması için Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz çalışmalarına başladı. Çalışma ile güzergahta seyreden yaya ve araç trafiğinin oldukça rahatlaması hedeflenirken, diğer bölgelerde de alternatif yol çalışmalarımız devam ediyor.” dedi. 

10 GÜNDE TAMAMLANANACAK

Ağrı Belediyesi Fen İşleri Müdürü Muhammed Erim ise teknik detaylara dair şu bilgileri verdi:

“Yolun uzunluğu 330 metre, genişliği ise kaldırımlar dahil 15 metre şeklinde olacak. Ekiplerimiz iş makineleri eşliğinde zemin sağlamlaştırmasını yaptıktan sonra asfalt serimi yapıp 10 gün içerisinde yolu yaya ve araç trafiği kullanımına açacaktır.” 

“20 YILLIK MAĞDURİYETİMİZ GİDERİLİYOR”

20 yıldan beri yolun kapalı olmasından dolayı vatandaşların mağdur olduğunu belirten Fırat mahallesi muhtar Vahyettin Ergün de, “Mahalle sakinlerinden alternatif yolun trafiğe açılması için gelen talepleri Belediye Başkanımız Savcı Sayan’a ilettik. Yolun trafiğe açılması hususunda ilgili birimlere talimat veren Başkanımız sayesinde yolun trafiğe açılması ile ilgili çalışmalar bugün itibari başladı ve yakın vatandaşlarımız bu yol sayesinde rahat nefes alacaklar. Yolun açılması ile Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’a ve emeği geçen herkese ediyorum.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme