Ağrı'ya uçak bileti fiyatları Meclis gündeminde

Ağrı HDP Milletvekili Abdullah Koç, Ağrı'ya uçak bileti fiyatlarını Meclis gündemine taşındı.

Ağrı'ya uçak bileti fiyatları Meclis gündeminde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'de en pahalı uçak yolculuğunun yapıldığı il Ağrı. İzmir, Ankara ve İstanbul'dan Ağrı'ya uçmak en az bin 200 TL. Ancak fiyatlar aktarmalı uçuşlarda daha da artıyor. 

HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, vatandaşın şikayet ettiği söz konusu bilet fiyatlarını Meclis gündemine taşıdı. Milletvekili Koç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na ilettiği yazılı soru önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi:

"1. Ahmed-i Hani Havalimanından diğer kentlere uçak sefer sayılarının arttırılması için herhangi bir girişimde bulunacak mısınız?
2. Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı kalkış, 12:40, Ankara Esenboğa Havalimanı varış 14:25, Ankara Esenboğa Havalimanı kalkış 21:30, İzmir Adnan Menderes Havalimanı varış, 22:45 saatleri arasında gerçekleşen uçuşların bilet fiyatlarının 1.261 TL olduğu bilinmekte midir? Söz konusu ücretlerde herhangi bir revizyona gidilecek midir?
3. Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı kalkış, 11:10, İstanbul Havalimanı varış 13:30, İstanbul Havalimanı kalkış, 15:00, İzmir Adnan Menderes Havalimanı varış, 16:05 saatleri arasında gerçekleşen uçuşların bilet fiyatlarının 1.292 TL olduğu bilinmekte midir? Bilet fiyatlarının yeniden belirlenmesi amacıyla herhangi bir girişimde bulunacak mısınız?
4. Ağrı/İzmir arası uçak seferlerinin direkt yapılmama gerekçesi nedir? Ağrı’dan kaç kente direkt uçuş yapılmaktadır?
5. Ağrı/İzmir uçuşlarının aktarmalı olmasından kaynaklı yurttaşlarımızın yaşadığı mağduriyetin giderilmesi amacıyla ne gibi çözüm önerileriniz bulunmaktadır?
6. Ağrı/İzmir arası uzun süren aktarmalı uçuştan kaynaklı yaşanan zaman kaybının önlenmesi için herhangi bir düzenleme yapılacak mıdır?"

Bakmadan Geçme