Ağrı Taşlıçay Belediyesi'nden cenaze aracına ilişkin açıklama!

Ağrı Taşlıçay Belediyesi bir haftalık bir bebeğin vefat etmesinin ardından cenazenin belediye aracıyla taşınmamasının tepki çekmesi üzerine açıklama yaptı.

Ağrı Taşlıçay Belediyesi'nden cenaze aracına ilişkin açıklama!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İddialara göre ilçede vefat eden bir bebeğin cenazesi için gerekli olan araç belediyenin cenaze aracının il dışında olması nedeniyle verilmedi. Cenaze sahiplerine ambulansta verilmeyince bebeğin cenazesi kamyonla taşınmak durumunda kaldı. Taşlıçay Belediyesi ise bugün ortaya atılan iddialara yanıt verdi. Konuyla ilgili olarak yayınlanan  basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Bugün ilçemizdeki cenaze ile ilgili açıklama gereği duyduk. Bugün Belediyemize ait cenaze aracı ilçemiz vatandaşlarından Tacettin Güney'in bir haftalık bebeğinin vefat etmesinden dolayı Erzurum'a giderek bu bebeğin cenazesini getirmiş olup, bu arada ikinci cenaze olunca morga götürmek için ambulans istemişler ambulansların cenaze taşıması yasak ve iç dizaynı uygun olmadığından dolayı cenaze sahipleri kendi araçlarıyla cenazeyi morga bırakmışlar bu olay yerel basına farklı bir şekilde yansımıştır. Bugüne kadar hükûmetimiz sağlıkta yaptığı hizmetler göz önündedir, insanlar hastahanelerde rehin kalma döneminden ambulans uçakla hasta taşıma imkânına ulaşırken basına yansıyan haberin altına yorum yazan arkadaşlar olayın aslını astarını bilmeden art niyetli bir şekilde kendilerince yorumlamışlar. Onları vicdanlarıyla baş başa bırakıyoruz belediyemiz bugüne kadar ilçede hangi aileye cenaze aracı vermemiştir ya da cenaze hizmetleri eksik bırakılmıştır bunu da ilçe halkının vicdanına bırakıyoruz. Kamuoyuna Duyrulur."

Bakmadan Geçme