Ağrı kuyumcu soygununda 10 gözaltı daha!

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bir kuyumcudan 12 milyon 504 bin lira değerindeki 15 kilogram altın çaldıkları iddiasıyla yakalanan 10 kişiden 2'si tutuklandı.

Ağrı kuyumcu soygununda 10 gözaltı daha!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, Doğubayazıt ilçesindeki bir kuyumcudan bir süre önce yaklaşık 12 milyon 504 bin lira değerindeki 15 kilogram altın çalındı. Durum üzerine harekete geçen  İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar neticesinde  olayın gerçekleşmesinde kullanılan bazı malzemeleri temin ettikleri ve gözcülük yaptıkları değerlendirilen 2 kişi, geçen ay yakalanarak adli makamlarca tutuklandı.

Ekipler tarafından genişletilen operasyon dahilinde saha ve istihbarat çalışmaları neticesinde Ağrı'nın yanı sıra İstanbul ve Balıkesir'deki bazı adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen operasyonda soygunla ilgili oldukları belirlenen 3 kişi Balıkesir'de, 3 kişi İstanbul'da, 4 kişi de Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen bu kişilerden 2'si sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Çalınan altınların bulunması için zanlıların ev ve iş yerlerinde de arama yapıldı.

Aramalar sonucunda Doğubayazıt'ta 175,9 gram, Balıkesir'de 1 kilo 193 gram, İstanbul'da ise 1 kilo 480,35 gram altının yanı sıra 2 tabanca, 75 fişek, 3 av tüfeği, 2 oksijen tüpü ve 1 metal el testeresi ele geçirildi. Şubatın ilk haftasında Doğubayazıt ilçesindeki İshak Paşa Mahallesi Ağrı Caddesi'nde bulunan dere yatağındaki binanın altından geçen kanalı kullanarak Turgay İsmailoğulları'na ait kuyumcu dükkanın zeminine ulaşan zanlılar, iş yerine girmeden sadece kasanın olduğu bölümü kesip 15 kilogram altını çalmıştı.

Bakmadan Geçme