Ağrı İşkur personeli 'engelliler'i unutmadı

Ağrı Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğü personeli, 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla, işaret diliyle çekilmiş bir klip hazırladı.

Ağrı İşkur personeli 'engelliler'i unutmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çalışma ve İşkur İl Müdür Gıyas Güven öncülüğünde gerçekleştirilen çalışma kapsamında, 15 personel, işaret diliyle, 3 Aralık Engelliler Günü’ne dönük 5 adet mesajı izleyicilerle paylaştı.

Paylaşılan mesajlar içerisinde şunlara yer verildi:

“Engel değil destek olun.”, “En büyük engel sevgisizliktir.”, “Engelli insana saygı topluma saygıdır.”, “Engelli insan topluma emanettir.”, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelleri kaldıralım.”

"ENGELLİLİK TERCİH DEĞİLDİR"

Çalışmayla ilgili bilgi veren İl Müdürü Gıyas Güven, “Engelli olmak keyfi bir tercih değildir ve onlar Allah’ın topluma emanetleridir. O nedenle biz de, personelimizle birlikte, 1992 yılında Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilerek, farkındalık oluşturulmaya çalışılan bu gün kapsamında engellilerle ilgili mesajlar vermeye çalıştık. Devletimiz son yıllarda çıkardığı yasalar kapsamında gerek sosyal haklar gerekse istihdam anlamında engelli vatandaşlarımıza çok sayıda hizmet sunmuştur. Bizler de illerde bu hizmetlerin vatandaşımıza ulaştırılması noktasında çalışmaktayız. Engelli bireyler ve aileleri özellikle istihdam alanında merak ettikleri her konuda bizlere rahatlıkla ulaşabilir.” dedi.

Bakmadan Geçme