Ağrı'da silajlık mısır hasadı başladı

Ağrı Valiliği öncülüğünde İl Özel İdaresi kaynaklarıyla yüzde 90 hibeyle hayata geçirilen 'Yem Bitkileri Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi' dağıtılan silajlık mısır tohumunun hasadına başlandı.

Ağrı'da silajlık mısır hasadı başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağrı Valiliği öncülüğünde İl Özel İdaresi kaynaklarıyla yüzde 90 hibeyle hayata geçirilen 'Yem Bitkileri Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi' kapsamında ilkbahar aylarında 770 çiftçiye 2 bin 400 çuval silajlık mısır tohumu dağıtıldı. Destekle aldıkları tohumları toprakla buluşturan çiftçiler, boyları 3 metreyi aşan yem bitkilerinin hasadına başladı. Çiftçiler hasat ettikleri silajlık mısır ile hayvanlarının kışlık yem ihtiyacını karşılayacak.

SİLAJLIK MISIR ALANI ÜÇ KATINA ÇIKTI

Söz konusu destekle ilgili açıklamada bulunan Vali Osman Varol, desteklerle ildeki silajlık mısır alanının üç katına çıktığını belirtti. Varol,  "Ağrı'da 2020 yılında 6 bin dekar ekili silajlık mısır alanımız varken bu yıl hibe ve tohum desteğiyle 18 bin dekara çıkardık. Hayvancılık yapan yetiştiricilerimiz için çok önemli bir projedir." dedi. 

PROJE SAYESİNDE GİRDİ MALİYETLERİ DÜŞTÜ

İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan Engin ise, hayvancılık konusunda önemli illerden biri olan Ağrı'da geliştirdikleri projelerle ürün çeşitliliğini artırmaya gayret ettiklerini ifade etti. Silajlık mısır projesinin de, bunun bir ayağı olduğunu ifade eden Engin, bu şekilde girdi maliyetlerini düşürme noktasında önemli bir adım attıklarına dikkat çekti. Engin, "Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın özellikle girdi maliyetlerini düşürmeye gayret ediyoruz. Bunun yanında çiftçilerimizin bütçelerine de katkıda bulunmak istiyoruz. Bu tip projelerle çiftçimiz hem yeni bitkisel ürünlerle tanışıyor hem de bu manada kendilerine katkı sunmuş oluyoruz. İlimizde özellikle son bir yıldır Sayın Valimiz Osman Varol'un gelmesiyle birlikte tarım ve hayvancılıkla ilgili çok yoğun bir çalışma var. Teşkilat olarak sürekli sahadayız. Çiftçinin ihtiyacını tespit ediyoruz ve buna yönelik projeler hazırlıyoruz. Hem Bakanlığımızdan hem de bütçe noktasında bize destek olabilecek kurum ve kuruluşlardan ve özellikle İl Özel İdaresi bütçesinden çiftçilerin ihtiyaçlarına göre proje çalışması yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Çiftçilerden olumlu tepki aldıklarını aktaran Engin, silajlık mısırda dekar başına ortalama 7 ton verim beklediklerini ve üretimin geçen yıla öre 3 kat artacağını sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme