Ağrı'da engelli bireyler sesli sinyalizasyon ve engelli rampası istiyor

Ağrı Engelsiz Hayat ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Harun Kılıç, Ağrı'da engelli bireylerin sesli sinyalizasyon ve banka önlerinde engelli rampaları istediklerini söyledi.

Ağrı'da engelli bireyler sesli sinyalizasyon ve engelli rampası istiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Bülten TV'de canlı olarak yayınlanan Engelsiz Bülten programına konuk olan Ağrı Engelsiz Hayat ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Harun Kılıç , derneğin hizmelerinden kentte engelli bireylerin yaşadıkları zorluklardan bahsetti.

"HER KALDIRIMA ENGELLİ RAMPASI ŞART"

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın kente yaptığı hizmetlerde engelli bireyleri unutmadığını söyleyen Başkan Kılıç,bazı kaldırımlarda engelli rampası konusunda sıkıntıları olduğunu dile getirdi. Kılıç, "Savcı Başkanımız mahallelerde üzerinde engelli rampaları olan asfalt yollar yaptı. Mühendisler ya da müteahitler yapılara rampaları koymayı unuttukları zaman Savcı Başkanımız onları uyarıyor. Kesinlikle her kaldırımda engelli rampası şarttır. Geçenlerde Savcı Başkanımızla konu hakkında konuştuk. Kendisi kentin her tarafında engelli rampası olacağını söyledi." dedi.

"BANKALARDA ENGELLİ RAMPASI YOK "

Ağrı'da üniversite, valilik ve belediye girişlerinde engelli rampalarının mevcut olduğunu fakat engelli bireylerin bankamatikleri kullanmakta güçlük yaşadığını belirten Kılıç, banka müdürlerinden bu konuda hassas davranmalarını istedi. Kılıç, "Banka müdürlerimize sesleniyoruz. Sizlerden ricamız  tekerli sandelye kullanan engelli bireyler için bankamatik istiyoruz. Dışarda yer alan bankamatiklerin engelli bireyler için ulaşabilir olması gerekiyor. Biz de yakın zamanda konuyla ilgili olarak kendilerini ziyaret edeceğiz." diye konuştu.

"SESLİ SİNALİZASYON BULUNMUYOR"

Ağrı'da engelli bireylerin diğer eksikliklere de değinen Kılıç, engellilerin özellikle yolun karşısına geçerken çok zorlandıklarını, bu nedenle sesli sinyalizasyon sistemine ihtiyaç duyduklarını belirtti. Kılıç, "Başkanımız Sayın Savcı Sayan'ndan özellikle ilkokul yollarında yer alan trafik ışıklarında sesli sinalizyon olmasını rica ediyoruz. Engelli öğrencilerimiz buralarda karşıya geçmekte çok zorlanıyor." dedi.

"KIŞ ŞARTLARINDAN DOLAYI SARI ŞERİTLER SİLİNDİ"

Engeli bireylerin, Batı ile kıyaslandığında Doğu Anadolu'da yaşamakta daha fazla zorluk çektiğini de dile getiren Kılıç, bir diğer sorunlarının da, kardan dolayı görünmez hale gelen sarı şeritler olduğunu söyledi.  Ayrıca eski okullarda engelli WC'leri olmadığını da kaydeden Kılıç,"Bölgede kış ayları zor geçtiği için yerlerde bulunan sarı bantlar deforma olabiliyor. Bu şeritlerin daha güzel bir hale getirilmesi gerekiyor. Konuyla ilgili olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde sayın Vali'mizle de görüşmüştük. Engelli rampası ve engelli WC'si gibi ihtiyaçlarının giderilmesi güzel olur. Çünkü eski okullarımızda bunlar mevcut değil. Sayın Valimiz bu durumu bizzat not etti." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme