Ağrı'da eğitim sorunları meclise taşındı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, yeni eğitim ve öğretim yılında kırtasiye alışverişi dahi yapamayan Ağrılı öğrencilerin durumu hakkında  Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e bazı sorular yöneltti.

Ağrı'da eğitim sorunları meclise taşındı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, Ağrı'da yeni eğitim öğretim yılında birçok öğrencinin kırtasiye ve okul alışverişi yapamadığı için ders başı yapamadığını söyleyerek konuyu meclis gündemine taşıdı.

Ağrı’da işsizlik ve istihdamdan kaynaklı olarak velilerin kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayamadığından ve sınıfların kalabalık olduğundan bahseden Taşdemir'in önerge konu gerekçesi ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in cevaplaması için sorduğu sorular şöyle:

1) Okullar açılırken çocuklarının beslenme, barınma ve servis ücretleri gibi sorunların giderilmesine ilişkin ne tür çalışmalar yapmaktasınız?

2) Öğrencilerin okul kantinlerinden uygun fiyata, kaliteli ürün almaları konusunda çalışmalar yapıldı mı?

3) Artan yoksulluk ve zamlar nedeniyle öğrencilerin kıyafet ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayacak durumda olmayan dar gelirli ailelere yönelik ne gibi çalışmalar yapmaktasınız?

4) Yüzde 300-400 aralığında fiyatı artan kırtasiye ürünlerine karşın eğitim-öğretim ödeneği aynı oranda artış olacak mıdır?

5) Okullarda yardımcı personel ihtiyacını karşılamaya yönelik çalışmalar yapılmış mıdır?

6) Özellikle köylerde görev yapan öğretmenlerin barınma, servis ve yemek sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalarınız mevcut mudur?

 7) Yaz tatili boyunca ihtiyacı olan okullarda tamirat ve tadilat çalışmaları tamamlanmış mıdır?

 8) Ağrı’da yeni dönem için ücretli öğretmenlik başvuru yapan öğretmen sayısı kaçtır? Ağrı’daki öğretmen ihtiyacını tamamlamak için alacağınız ücretli öğretmen sayısı kaçtır?

9) Yeni eğitim öğretim yılında anadili Kürtçe olan Ağrı çocuklarından kaçı anadilinde eğitim alabilecektir?"

Bakmadan Geçme