Ağrı'da 'Dünya Çocuk Hakları Günü' programı düzenlendi

Ağrı Valiliği himayesinde, 'Dünya Çocuk Hakları Günü' programı düzenlendi.

Ağrı'da 'Dünya Çocuk Hakları Günü' programı düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen programa, Vali Yardımcısı Kerem Türker, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Şafi Erim, İl Müftüsü Tandoğan Topçu, UCİM Ağrı İl Temsilcisi Yusuf Yıldırım, kurum müdürleri, çocuklar ile aileleri katıldı.

"ÇOCUKLARIMIZI GELECEĞİMİZDİR"

Programda Konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek,"Çocuklarımız insanlığın ve ülkemizin ortak ümidi, geleceğidir. Her çocuk öncelikle sağlık, eğitim ve diğer tüm imkânlardan yararlanma ve barış dolu bir dünyada hayatın tüm güzelliklerini yaşama hakkına sahiptir. Sevgiyi ve kardeşliği temsil eden, yaşamımızı her yönüyle güzelleştiren çocuklara tüm haklarının korunduğu yaşanabilir bir dünya bırakmak hepimizin başlıca görevlerindendir. Çocuklarımız insanlığın ve memleketimizin ortak ümididir. Barışı, sevgiyi temsil eden ve yaşamamızı her yönüyle güzelleştiren çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Tüm çocukların güzel bir dünyada yaşayabilmesi ise bütün insanlığın gönüllü gayretleriyle mümkün olacaktır. Çocuklarımız yarınlarımızdır gerçeği ile hareket ederek, çocuklara yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu unutmamalıyız. Çocuklarımızın güven ve gelecek kaygısı taşımadan yaşayacağı koşulları oluşturmak için, sevgi ve barış dolu ,daha yaşanabilir bir dünyada yaşaması için, çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Güzel ülkemizin aydınlık geleceğinin mimarı olan çocuklarımız için eğitim, etkinlik, spor ve sanat alanlarında daha fazla proje üretmeye, yaptığımız her işte önce çocuklarımızı düşünmeye devam edeceğiz. Masumiyet, kardeşlik ve sevginin en saf halini içinde barındıran çocuklarımızın haklarının en büyük savunucusu olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, çocuklarımızın Dünya Çocuk Hakları Gününü kutluyor, sağlık, esenlik ve mutluluk dolu bir dünya diliyorum." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Ağrı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Sevgi Evleri Sitesinde koruma altında olan çocukların çeşitli gösterileri ve hazırlanan resim sergisinin ziyaret edilmesi ile program sona erdi.

Bakmadan Geçme