Ağrı'da çiftçilerin kışa hazırlık mesaisi başladı

Ağrı'da çiftçiler, verimin yüksek olduğu yaylalar ve köylerde yer alan arazilerinde yetişen otları biçip hayvanları için kış hazırlığı yapıyor.

Ağrı'da çiftçilerin kışa hazırlık mesaisi başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çiftçiler, zengin bitki örtüsüne sahip yüksek rakımlı yaylalar ve köylerdeki otları biçmek için bir süredir zorlu çalışma yürütüyor. Günün ilk ışıklarıyla arazilerine giderek çalışmaya koyulan çiftçiler, sıcak havaya rağmen gün boyu traktör, biçerdöver ve tırpanlarla otları biçip üst üste yığıyor.Otun bir bölümüyle saman yapan köylüler, bir kısmını da uzun geçen kış mevsiminde hayvanlarının beslenmesinde kullanmak üzere traktörlerle köylerine taşıyor.

Çiftçilerin, arazilerdeki zorlu ot biçme mesaisi  dron ile görüntülendi. Taşlıçay ilçesine bağlı Yeltepe köyünde yaşayan Cemal Budak,yüksek rakımlı yaylalardaki otları biçmeye başladıklarını söyledi.

"BU SENE EKİNLER BAYA GÜZEL"

Hummalı çalışma yaptıklarını belirten Budak, "Geçen sene kuraklıktan dolayı ot iyi değildi. Allah'a şükürler olsun bu sene ekinler bayağı güzel, verimden memnunuz. Bu senenin yağışlı geçmesi bereket getirdi. Otları biçip hayvanlarımızın kışlık yem ihtiyacı için hazırlıyoruz. Bizim gibi diğer arkadaşlarımız da otlarını biçiyor. İnşallah bir ay içerisinde işlerimizi tamamlayacağız." diye konuştu.

Abdurrahman Budak ise yaklaşık 15 gündür tırpanla ot biçtiğini, geçen yıla göre verimin iyi olduğunu anlattı.

Bakmadan Geçme