Ağrı Belediyesi'nde 20 yıllık DİSK saltanatı yıkıldı

Ağrı Belediyesi'nde işçiler iradesini Hizmet-İş'ten yana kullandı. 20 yıldan bu yana süren DİSK saltanatı böylece yıkılmış oldu.

Ağrı Belediyesi'nde 20 yıllık DİSK saltanatı yıkıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağrı Belediyesi’nde sendika yetki devri yapıldı. 83 kadrolu işçinin çalıştığı Belediye’de işçiler kararını Hizmet-İş’ten yana kullandı. Hizmet-İş’e 42, DİSK’e ise 41 işçi üye oldu. 20 yıldan bu yana süren DİSK yönetimi ise bu şekilde sona erdi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Hizmet-İş Sendikası Ağrı İl Başkanı Emrah Aslan, kararlılıkla sürdürdükleri mücadelenin başarıyla sonuçlanmasından dolayı gururlu olduklarını dile getirdi. Aslan, “Kamuoyunun da gündemini, özellikle yalan haberlerden dolayı bir süredir meşgul eden Belediyemizdeki sendika yetki devri an itibariyle gerçekleşti. İşçilerimiz sendikamızdan yana karar verdi. Sonuç bizi elbette gururlandırdı. İşçilerimizin bu seçimi sadece Hak-İş bakımından değil, dürüst rekabetin yanında durmaları bakımından önemlidir. Bu şekilde, yeri geldiğinde işçilerimizi zorbalık ve tehditle yıldırmaya çalışan bir yönetim anlayışı da 20 yıllık tarihini geride bırakmış oldu.” dedi.

“ÜYEMİZ OLAN OLMAYAN TÜM İŞÇİLERİMİZİN EMRİNDEYİZ”

Hizmet-İş olarak, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da, üyesi olsun ya da olmasın tüm işçilerin sorunlarıyla ilgileneceklerinin altını çizen Aslan, “Bizler geçmişte sendika yetkisi DİSK’te olmasına rağmen işçi kardeşlerimizin yanında durmuş. Gerek sorun yaşadıklarında, gerekse desteğe ihtiyaç duydukları her an yanlarında durmuştuk. Bugünkü yetki devrinde kararını rakip sendikadan kullanmış olan işçi kardeşlerimizin aynı şekilde yanlarında olmayı sürdüreceğiz. Sendikamız için asıl olan işçilerin haklarının her ne surette olursa olsun korunmasıdır.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme