Ağrı, AKOM ile hizmette sınır tanımıyor... -40'da bile şehirde yaşam durmuyor...

Ağrı Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ile -40 derecede bile en ücra köşelere hizmet götürüyor.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Ağrı, AKOM ile hizmette sınır tanımıyor... -40'da bile şehirde yaşam durmuyor...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kış mevsiminden dolayı soğuk havaya teslim olan Ağrı’da, dereceler zaman zaman -40’ı bile gösteriyor. Kar kalınlığının şehir içinde bile yer yer yarım metreye kadar ulaştığı şehirde yaşam neredeyse durma noktasına geliyor.

İZLEME MERKEZİ İLE ANINDA MÜDAHALE

Ancak Ağrı Belediyesi AKOM ekipleri, tüm olumsuzluklara rağmen hizmette sınır tanımıyor. İşleyişin aksamaması için 24 saat esasına dayalı çalışan Belediye ekipleri, AKOM İzleme Merkezi’nden gelen veriler doğrultusunda anında herhangi bir olumsuzluğa müdahale edebiliyor.

AĞRI, AKOM’A EMANET

4 kişinin hizmet verdiği AKOM İzleme Merkezi’nde, şehrin dört yanındaki MOBESE’ler sayesinde görüntüler anlık olarak ekiplere ulaşıyor. İzleme Merkezi ekibi, videolarda gördüğü herhangi bir aksaklığı anında saha ekiplerine bildirerek sorunun çözüme kavuşmasını sağlıyor.

TEMİZLİK HİZMETİ YAYA BİLE OLSA SAĞLANIYOR

Ağrı Belediyesi’nin çalışmaları bununla da kalmıyor. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, aynen kar yağmadığı günlerde olduğu gibi sabah erkenden çöp konteynerlerini boşaltmak için şehrin tüm sokaklarına dağılıyor. Kardan dolayı araçların girmekte zorlandığı sokaklarda ekipler, yaya yürüyerek konteynerleri boşaltıyor ve şehrin yeni güne temiz girmesini sağlıyor.

Herhangi  bir aksaklık oluşması durumunda ise vatandaşlar Çağrı Merkezi’ne ulaşıyor ve sorun çözüme kavuşturuluyor.

7/24 KAR TEMİZLİĞİ

Ağrı Belediyesi kış mevsimini adeta teyakkuzda geçiriyor. Gece aralıksız süren çalışmaların yanı sıra, gün içinde de kar yağışının devam etmesinden dolayı kapanan yollar saat gözetmeksizin anında açılıyor. Belediye ekipleri kar temizleme çalışmalarını 7/24 esasına dayalı sürdürüyor.

Bakmadan Geçme