Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı'na FOD çıkarması

DHMİ havalimanlarında uçakların hareket alanını ve uçuş emniyeti tehlikeye sokabilecek yabancı maddeleri temizlemek için FOD yürüyüşü gerçekleştirildi.

Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı'na FOD çıkarması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Ağrı Ahmed-i Hani çalışanlarının da katıldığı FOD yürüyüşü, DHMİ’nin işlettiği tüm havalimanlarında yapıldı. Yapılan temizlikte, havalimanı uçak hareket alanı pist, apron ve taksi yolu üzerinde bulunabilecek, lastik parçası, taş, kum, pet şişeler, kâğıtlar, meşrubat kutuları, gazete, dergi parçaları, bez, kumaş, kauçuk parçalar, poşet ve benzeri uçuş emniyetini olumsuz etkileyebilecek yabancı maddeler temizlendi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından FOD yürüyüşüne ilişkin yapılan açıklamada:

“Havalimanı uçak hareket alanı (pist, apron ve taksi yolu) üzerinde bulunabilecek; lastik parçası, taş, kum, pet şişeler, kâğıtlar, meşrubat kutuları, gazete/dergi parçaları, bez/kumaş/kauçuk parçalar, poşet vb. uçuş emniyetini olumsuz etkileyebilecek yabancı maddeler 'Yabancı Madde Döküntüsü' (FOD) olarak tanımlanıyor. Bu maddelerin ortaya çıkarabileceği sorunların önlenmesi amacıyla, uçak hareket alanı, havalimanı personelince düzenli aralıklarla titiz bir şekilde kontrol edilerek temizleniyor. FOD farkındalık yürüyüşü sonrasında katılımcılardan alınan görüş, öneri ve geri bildirimler değerlendirilerek, karşılıklı etkileşim sağlanıyor. Uçuş emniyeti farkındalığı üzerinde yaptığı pozitif etkiler göz önünde bulundurularak etkinliğin her yıl düzenli olarak gerçekleştirilmesi planlanıyor.” ifadelerine yer verildi.

Bakmadan Geçme