Ağrı 2. Kar Festivali'nde kardan masal kahramanları yer alacak

Ağrı'da 2. Kar Festivali'nde sergilenmek üzere masal kahramanları Keloğlan, Hacivat, Karagöz, Nasreddin Hoca'nın heykelinin de yer aldığı 7 kardan heykelin yapımı tamamlandı.

Ağrı  2. Kar Festivali'nde kardan masal kahramanları yer alacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kentte, Ağrı Kalkınma ve Eğitim Kültür Vakfı (AKEV) öncülüğünde valilik, belediye, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ), IC Vakfı ve Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) iş birliğiyle yarın ve Cumartesi günü ‘Ağrı 2. Kar Festivali’ gerçekleştirilecek.

Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilecek olan festivalin teması ‘Anadolu Masal Kahramanları’ olarak belirlendi. Bu kapsamda festival öncesi, kardan heykeller yapılması için üniversitede görevli öğretim üyeleri ve öğrencilerden bir heykeltıraş ekibi oluşturuldu. Ekip, masal kahramanları Keloğlan, Hacivat, Karagöz, Nasreddin Hoca ve yöreye ait kepenek giymiş çobanın yanı sıra 5 bin 137 metre rakımı ile yurdun en yüksek noktası olan Ağrı Dağı ile Doğubayazıt ilçesi Telçeker köyü yakınlarında olduğuna inanılan Nuh'un Gemisi'nin de kardan heykellerine yapıp festivale hazır hale getirdi.

14 kişilik ekiple çalıştıklarını belirten AİÇÜ Araştırma Görevlisi Naci Edi, "18 günlük bir çalışmayla kardan heykellerimizi tamamladık. Büyük kar kütleleriyle bu heykelleri yaptık, bugün hava sıcak ve heykellerin erimemesi için sıcakla da mücadele ediyoruz. Her bir heykel en az 3 metre uzunluğa sahip. Hafta sonu aileler çocuklarıyla burayı ziyaret etti. Gösterilen ilgiden çok memnunuz." İfadelerini kullandı.

Festivalde ayrıca konser ve çeşitli etkinlikler de düzenlenecek.

Bakmadan Geçme