Ağrı 1970 Spor 'Irkçı saldırı söz konusu değil'

Ağrı 1970 Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yıldırım, Kırıkkalespor maçıyla ilgili açıklamasında, 'Irkçı saldırı söz konusu değil. Bu yorumlar bizi üzdü.' dedi.

Ağrı 1970 Spor 'Irkçı saldırı söz konusu değil'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bülten TV’de yayımlanan Bağzı Konular programına, Ağrı 1970 Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yıldırım ile Kırıkkale Büyük Anadolu Spor Kulübü Başkanı Veli Uça katıldı.

Bülten TV Genel Yayın Yönetmeni Selma Kara’nın sorularını yanıtlayan Yıldırım ve Uça, dün (12 Aralık) Ağrı 1970 Spor’un 1-0’lık galibiyetiyle sonuçlanan maç sonrasında meydana gelen nahoş olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

“HATANIN YARISI BİZDE”

Yıldırım, kulüp aracında meydana gelen hasarın bir kısmının otobüs şoförünün hatasından kaynaklandığını, ancak maç sonrasında taşlama olayından meydana gelen hasarın da söz konusu olduğunu ifade etti. Yıldırım, “Şoförümüzün hatasından kaynaklı olarak, aracımız stada girerken duvara sürtünmüş ve 2 cam bu sürtünme esnasında hasar almıştır. Ancak maç bittikten sonra taşlamalardan kaynaklı olarak da 3 penceremiz kırılmıştır. Araçta ortalama 24 bin TL civarında hasar meydana gelmiştir.” dedi.

“TAŞLAMA OLAYI DOĞRU”

Kırıkkale BA Spor Başkanı Veli Uça da, Yıldırım’ın ifade ettiği taşlama olayını doğruladı. Maçtan hemen sonra sahadan ayrıldığı için taşlama olayına tanık olmadığını belirten Uça, olayla ilgili olarak soruşturmanın başladığını da kaydetti.

“IRKÇILIĞIN SONUNA KADAR KARŞISINDAYIZ”

Ayrıca Yıldırım, maç sonrasında sosyal medyada yapılan ırkçı saldırı yorumlarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Söz konusu yorumların futbol adına üzücü olduğunu dile getiren Yıldırım, “Irkçılığa sonuna kadar karşıyız. Yakışık almadı öyle bir şey olamaz mümkünatı yok. Ağrı Spor’da oynayan belki bizim çocuklarımız bile değil, başka şehirlerden. Futbol bu, yenmek de var, yenilmek de. Irkçı saldırı diye bir şey asla söz konusu olamaz.” diye konuştu.

“FUTBOL DOSTLUKTUR”

Uça ise, “Mehmet Başkanımın ifade ettiği gibi ırkçı bir saldırı asla söz konusu olamaz. Kırıkkale de bizimdir, Ağrı da bizimdir. Biz ırkçı bir yaklaşımda olsa idik, Siirt kardeş takımımız olmazdı. Bu saldırılar maalesef cahilce olmuştur. Ben bu cahilliği yapanlardan dolayı tüm Ağrı halkından ve taraftardan özür diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar 1
Kurdo 13 Aralık 2021 23:28

Yaparlar ırkçı bunlar

Bakmadan Geçme