Ağrı'da köylüler yolları yapılmadığı için oy kullanmadı

Ağrı Eleşkirt'e bağlı Ergözü köyünde yaşayan vatandaş, köylerine yol yapılmadığı için oy kullanmama kararı aldı.  Ergözü köylüleri, 7 yıldan bu yana köylerine yol yapılması için mücadele veriyor. 

Ağrı'da köylüler yolları yapılmadığı için oy kullanmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Oklavalı, Üsttoprak, Yücekapı köyleri ile birlikte yolları olmayan 4 köy bir araya gelip seçimden önce siyasileri protesto etme kararı aldılar. Aslında 4 köyde yaşayan seçmen oy kullanmayacaktı ama bunun fazla olacağını düşünerek, 4 köy adına Ergözü köyünün oy kullanmaması için karar aldılar. 

SİYASİLER SÖZ VERDİ AMA YAPMADI 

Köylülerin bu kararını öğrenen siyasiler köyün yolunu tuttu ancak bu durum işe yaramadı. CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, seçimden önce köy kahvesine giderek köylüleri oy kullanmaları konusunda ikna etmeye çalıştı. Hatta cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüştürdü. Ancak köylüler kararlarından vazgeçmedi.
Bugün saat 16.00 sularında da Eleşkirt AK Parti İlçe Teşkilatından köye bir ekip geldi. Ancak köylüler yine kararlarından vazgeçmedi. 

7 YILDIR ULAŞMADIKLARI YER KALMADI 

Telefonla kendisine ulaştığımız köy muhtarı Ömer Kaya da, 7 yıldan bu yana ulaşmadıkları kimse kalmadığını, sonuç elde edemeyince böyle bir karar aldıklarını söyledi. 

“SİYASİ BİR AMACIMIZ YOK, YOL İSTİYORUZ” 

Siyasi bir amaçlarının olmadığının altını çizen Ömer Kaya şunları söyledi: 
“Bizim Ergözü köyü ile birlikte 4 köy var: Oklavalı, Üsttoprak, Yücekapı. Erzurumda’dan başlayarak Gürbulak’a kadar her köye kavşak var bizim köylere yok. 7 yıldır ulaşmadığımız, gitmediğimiz yer kalmadı. Karayollarına, siyasetçilere gittik. Yapacağız deyip yolu yapmadılar. Çocuklarımız da çok mağdur oluyor. Okula giderken bir alt geçitten geçiyorlar. Orası tehlikeli. Ağrı milletvekili Ekrem Çelebi birileriyle geldi, baktılar yapacağız dediler yapmadılar. Savcı Sayan başkan iken görüştük, birilerini aradı ama yine yapmadılar. Biz de 4 köy bir araya geldik. Böyle karar aldık. Diğer köyler de oy kullanmayacaktı aslında ama o da Allah’tan reva değil hakka geçer diye düşündük. Bir tek bizim köy oy kullanmadık.”

560 SEÇMENİN OYU BOŞA GİTTİ

Ergözü köyünde 560 seçmenin oyu boşa gitmiş oldu. 
 

Bakmadan Geçme