Ağrı AK Parti İl Başkanı, sahur görüntüleri ile ilgili konuştu

Ağrı AK Parti İl Başkanı Halil Özyolcu, çok eleştirilen sahur programıyla ilgili Bülten TV'ye açıklamalarda bulundu: "Müzik ekibinden haberim yoktu."

Ağrı AK Parti İl Başkanı, sahur görüntüleri ile ilgili konuştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağrı AK Parti Gençlik Kolları’nın sahur görüntüleri ile telefon aracılığıyla kendisine ulaştığımız AK Parti İl Başkanı Halil Özyolcu, dün akşam sosyal medyada çok paylaşılan ve eleştirilen sahur görüntüleri ile ilgili olarak, “Müzik ekibinden haberim yoktu.” açıklamasında bulundu.

Özyolcu, “Gençlerin kendilerini sahiplenen büyüklerinin, iktidarın, bürokrasinin olduğunu bilmelerinde fayda vardır diye böyle bir program gerçekleştirmiştik ama o müzik grubu biraz farklılaştırdı, durum bu.” dedi.

“MÜZİK EKİBİNDEN HABERİM YOKTU”

Özyolcu’nun konuyla ilgili açıklaması şöyle…

“Sosyal medyada yer alan bir mesele. Gençlerin bir iftarıydı, parti genel merkezimizden de, Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı o programa katıldı. Genel Merkez Gençlik Kollarının Iğdır, Ağrı, Erzurum programı vardı. O çerçevede de, Ağrı’da gençlerle beraber bir iftar açma programıydı. Buraya kadar hiçbir problem yok. Gençlerin gelip de, bin 500 civarında gencin bir araya gelmesi, buluşması, hem genel merkez nezdinde ilgi göstermeleri, Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı’nın katılım sağlamaları, buradaki gençlerin bir araya gelmeleri, bu gençlerin her biri çeşitli düşünceye sahip genç kesim neticede. Üniversite gençliğinin bir arada olduğu program. AK Parti Ağrı İl Gençlik Kolları programı. Bizim de haberdar olduğumuz, içinde olduğumuz bir program.  Fakat doğru olmayan kısım bu müzik kısmıydı. O görüntülerde bir müzik ekibi vardı ya, il başkanı olarak o kısımdan haberim yoktu. O ekibin orada yer almasından gerçekten haberim yoktu.”

“BU KADAR GENCİN BİR ARAYA GELMESİNDEN RAHATSIZ OLDULAR”

“Oraya kadar her şey güzeldi, bir abartı da yoktu. Gençler bir araya gelip sahurda buluşup sahur yapıyorlar. Ne abartı bir sahur var, ne abartı başka bir şey var. Birileri eleştiriyorsa, muhtemelen; bu kadar genç nasıl bir araya geliyor, parti nasıl bir araya getiriyor, hem Iğdır hem Ağrı hem Erzurum programı dolu dolu geçti.”

“TEK TASVİP EDİLMEYEN MÜZİK GRUBUYDU, ONU DA DİYADİN ESKİ KAYMAKAMI KURDU, ÇOK MAKBUL BİR KAYMAKAM DEĞİLDİ”

“Sadece bir şey var; beli tasvip edilmeyen ve Ramazan’ın ruhuna da uymayan bir durum. O müzik grubu vardı. O müzik grubunu da Diyadin Kaymakamlığı yaptı, kayyum da oldu. Onun oluşturduğu bir müzik grubuydu. O da tayini çıktı, gitti. Çok makbul bir kaymakam da değildi. O müzik grubunu nereden, kim çağırdı, ne oldu, konuşmalar bitince, sofraya oturunca o zaman gördüm açıkçası. Bunun dışında hiçbir problem yok. O da çok abartılacak bir şey miydi, onu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum.”

“BİZİM DERDİMİZ GENÇLERİN SORUNLARI, EĞLENCE PROGRAMI DÜZENLEMİŞ DEĞİLİZ”

“Öyle eğlenceli bir program düzenlemiş değiliz, bu tamamıyla AK Parti’nin hazır hale getirdiği, Ağrı ili bazında gençlerin sahurda buluşmaları ve Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı ile ekibinin de gelip gençlerle hasbihal yapmaları. Hepimizin de konuşmalarının içeriği bu yöndeydi. Keşke onlardan da bahsetseler; gençlerle ne sohbet ettik, ne muhabbet ettik… Bu şekildeydi. Bütün herkes için böyle bir ihtiyacın olması lazım. Gençlerin hâl, hatırını sormaları, sorunlarını tespit etmeleri, sorunlarına çözüm bulmaları, ihtiyaçlarını karşılamaları, bu ülkede yaşayan herkesin kendine sorun etmesi gereken bir durumdur. Bizim derdimiz bu aslında. Bir müzik grubu geldi, girdi, orayı biraz farklı bir mecraya sürüklemiş oldu. Doğrusu benim söyleyeceklerim bunlardır. Keşke olmasaydı tabi müzik grubu. O kadar anlamlı, içeriği çok dolu, çok uygun bir programdı. Gençlerin halini, hatırını soruyoruz, gençler bize soruyor cevap veriyoruz, imkân dahilinde varsa siyasî ve başka kanallarda sorunlarına çözüm üretmek için ne yapmamız gerekiyorsa onlara el uzatmamız, gençlerin kendilerini sahiplenen büyüklerinin, iktidarın, bürokrasinin olduğunu bilmelerinde fayda vardır diye böyle bir program gerçekleştirmiştik ama o müzik grubu biraz farklılaştırdı, durum bu.”

“20, 25 TL’LİK BİR SAHUR MENÜSÜYDÜ”

“Kesinlikle şaşaalı bir sofra değildi. Bir sahurda ne yenilebilir; ekmek, peynir, zeytin, reçel, yumurta, başka da bir şey yok yani. Ne olacak başka? Sofralar görüntülerde bile bellidir, başka abartılacak bir şey yok. 20, 25 TL kişi başına masrafın çıkacağı bir sofraydı. Müzik grubu üzerinden eleştirenler konuyu abartıp götürdüler, yoksa bir sahur programıydı.”

Söz konusu görüntülerle ilgili olarak, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Halil İbrahim Selçuk’a da ulaşmaya çalıştık ancak geri dönüş sağlanmadığı için bilgi alamadık.  

Bakmadan Geçme