• Haberler
  • Güncel
  • Adil Yaşam Derneği Başkanı Çavuşoğlu 'Gülşen kararı hukukî değil'

Adil Yaşam Derneği Başkanı Çavuşoğlu 'Gülşen kararı hukukî değil'

Genel af savunuculuğu yapan Adil Yaşam Derneği'nin Genel Başkanı Haluk Çavuşoğlu, Gülşen'e verilen cezanın hukukî olmadığını savundu.

Adil Yaşam Derneği Başkanı Çavuşoğlu 'Gülşen kararı hukukî değil'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adil Yaşam Derneği Genel Başkanı Haluk Çavuşoğlu, Twitter odasında Aydın Denge Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve Bülten TV Genel Yayın Yönetmeni Selma Kara'nın sorularını yanıtladı. 

Gülşen’in tutuklanması kararını nasıl değerlendirdikleri sorusuna Çavuşoğlu, Gülşen'in son zamanlardaki kutuplaştırmaya dönük söylemlerini kişisel olarak doğru bulmasa da, hukukî bakımdan değerlendirildiğinde verilen cezanın adaletsiz olduğu şeklinde yanıt verdi.

“ADLİ KONTROL YA DA DENETİMLİ SERBESTLİK OLMALIYDI”

Verilmesi gereken cezanın, normal şartlarda adli kontrol ya da en kötü ihtimalle denetimli serbestlik olması gerektiğini dile getiren Çavuşoğlu, kararın siyasî olduğunun altını çizdi.

“KARAR SİYASΔ

Çavuşoğlu, “Şahsî olarak görüşüm, Gülşen’in son zamanlardaki söylemlerinden dolayı bir şekilde burnunun sürtülmesi gerekiyordu ama hukukî bakımdan karar doğru değil. Kararı veren hakimin çok kısa süre önce hakim olduğunu biliyoruz. Burada verilmesi gereken karar adli kontrol ya da en kötü ihtimalle üst sınırdan bir ceza verilecekse denetimli serbestlik olmalıydı. Kararı kişisel olarak her ne kadar benimsemesem de hukukî olduğunu düşünmüyorum. Siyasî bir karar olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme