4 Mart'ta Ay'a çarpacak cisim kime ait?

4 Mart'ta Ay'a çarpacak roketin  son olarak Çin'e ait olduğu iddia edildi. Çin ise mevcut iddiaları yalanladı.

4 Mart'ta Ay'a çarpacak cisim kime ait?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaklaşık 1 aydır, 4 Mart'ta Ay'a bir roket parçasının çarpacağı dünya gündeminde konuşuluyor.  Fakat çarpacak olan roket parçasının kime ait olduğu henüz belirlenemedi. Son iddiaların muhatabı olan Çin'den bir yanıt geldi ve mevcut iddialar yalanlandı.

Ay'a çarpacak roket parçası kime ait?

Gök bilimci Bill Gray, Ocak ayının sonlarında bir blog gönderisi yayınladı ve yaptığı incelemeler sonucunda 2015 yılında fırlatılan SpaceX'in Falcon 9 roketinin ikinci aşamasının 4 Mart tarihinde Ay'a çarpacağını duyurdu. Bu paylaşım sonrasında Kaliforniya'daki Jet Propulsion Laboratory'den bir araştırmacı Gray'e bir e-posta göndererek bahsedilen roketle SpaceX'e ait roketin yörüngelerinin eşleşmediğini belirtmişti. Sonrasında Gray, bir düzeltme metni yayınlayarak araştırmacıyı doğrulamış en olası adayın Çin'in Long March 3C roketinin üst aşaması olduğunu söylemişti.

Bu iddiaların ardından Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Wang Wenbin, bahsedilen roket aşamasının Dünya atmosferinde tamamen yandığını söyleyerek iddiaların yanlış olduğunu belirtti. 

Bakmadan Geçme