ś. Kısa'dan Hisse Kısa Film Festivali" ödülleri sahiplerini buldu

Genç Öncüler Gençlik, Spor ve Eğitim Derneği tarafından yedinci kez düzenlenen 'Kısa'dan Hisse Kısa Film Festivali'nin ödülleri sahiplerine takdim edildi.


ś. Kısa'dan Hisse Kısa Film Festivali" ödülleri sahiplerini buldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İSTANBUL (AA) - Festival Direktörü Aşkın Özcan, 
Atlas Sineması'nda gerçekleştirilen tören öncesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada ödülleri dağıtmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Coşku dolu bir sinema haftasının ardından 13 Kasım'da yapılması planlanan ödül töreninin Beyoğlu'ndaki terör saldırısı nedeniyle ertelendiğini belirten Özcan, "Tüm yarışmacı arkadaşları tebrik ediyorum. Bu işin hakikaten kaybedeni yok ama birilerine ödül vermek, bir derece belirlemek zorundasınız." dedi.

Farklı kategorilerde 11 yönetmene ödüllerinin takdim edildiğini ifade eden Özcan, "Geçen haftalarda gerçekleştirdiğimiz, sadece sinemanın konuşulduğu bu etkinliği seneye daha coşkulu ve daha çok sinemacıya hitap edecek şekilde devam ettirmeyi düşünüyoruz." diye konuştu."Kısa Film Yapım Desteğini önemsiyoruz"

Danışma Kurulu Üyesi Yönetmen Abdülhamit Güler
 de kısa film yarışmasının birikimi üzerine festival olarak yola devam etmenin önemli olduğunu ve bu sene çeşitli farklılıklarla sinemaseverlerin karşısına çıkıldığını söyledi.

İstanbul Sinema Evi'nin (İSE) 20 bin liralık "Kısa Film Yapım Desteği"yle etkinliğe katkı sağladığını dile getiren Güler, şunları kaydetti:

"İSE olarak bu desteği çok önemsiyoruz. Çünkü bir eğitim kurumu olarak başladık. Bu açıdan da heyecanlıyız, mutluyuz. İSE olarak sinemanın her alanında üretimi, eğitimi, var olmayı ve sürekliliği sağlayabilmek için çabalıyoruz."


Jüri başkanı yönetmen Murat Pay
, kısa film festivallerinin sinema alanında öncü işlerin ortaya çıktığı mecralar olduğunu belirterek, "Festivaller insanların kumaşa sahip olup olmadığının test edildiği ortamlardır. Bu yönüyle en azından bizim etrafımızda bu işlerle uğraşan genç arkadaşların güzel işleriyle karşılaşmak bence çok güzel." değerlendirmesinde bulundu.

Festivale katılan ve ödül alan filmlerin çıtasının yüksek olduğunu ifade eden Pay, "Festivalin bu kadar uzun süre devam etmesi, bugünlere gelmesi ve ödül veren bir festival konumuna gelmesi bence çok anlamlı ve istikrarlı olması açısından da değerli." şeklinde konuştu."Bize gelen bütün filmleri keyifle izledik"


Jüri üyesi senarist yazar Hilal Çelenk ise yüzlerce filmin başvurmasının festivalin başarısı olduğunu belirterek, "Bize gelen filmlerden jüri üyeleri olarak çok keyif aldık, hepsini keyifle izledik. Ortaya çıkan işler bizleri çok mutlu etti. Bütün seçtiğimiz ödüllere, hepsine oy birliğiyle karar verdik." dedi.

Lise kategorisini önemsediklerine dikkati çeken Çelenk, "Sanatın kriterleri var ama en önemli kriter genç neslin yer alması. Gençlerden gelen güzel işler, güzel fikirler, farklı bakış açıları, duyarlılık, bunlar çok önemli ve bunlarla yapılmış işler gördüğümüzde keyifleniyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Keman virtüözü Muhammed Yıldırır'a gitarda Özgün Bora ve kontrabasta Umut Sel'in eşlik ettiği müzik dinletisi de törende misafirlerin beğenisine sunuldu.

AK Parti İstanbul Milletvekili 
Hasan Turan, Burhanettin Can ve Ahmet Mercan'ın yanı sıra festival jürisinin, finale kalan proje sahiplerinin ve çok sayıda sinemaseverin de katıldığı törende, finale kalan filmlerden kesitler gösterilerek kazanan filmlerin ödülleri takdim edildi.11 yönetmene ödül

Festivalde "Larva" filmiyle Volkan Güney Eker "En İyi Deneysel", "Özür" ile Murat Can Yağbasan "En İyi Animasyon", "Arayış" ile Orhan Dede "En İyi Belgesel" ve "Babamın Öldüğü Gün" ile Emre Sefer "En İyi Kurmaca" ödülünü aldı.

Belgesel kategorisinde "Arayış" ile Ömer Güler, Metin Erksan adına verilen "Genç Öncüler Özel Ödülü", "Acımasız Bir Sadelik Arzusu" ile Bulut Kırbaş "Jüri Özel Ödülü"nün sahibi olurken, Muaz Güneş ise "Hayırlı Olsun Ziyareti" projesiyle "İstanbul Sinema Evi Kısa Film Yapım Desteği" ödülüne layık görüldü.

Lise kategorisinde Esranur Öztel'in "Pembe Yalanım" birinci, Ali Telek'in "151" ikinci olurken, Buğra Aslanyürek'in "Yaklaşan" ve Esma Akça'nın "Görmek" adlı filmleri üçüncülüğü paylaştı.

Program festival ekibi, jüri, kazanan filmlerin yönetmenleri ve katılımcıların hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.Festival hakkında

Bu yıl 7-13 Kasım arasında yedinci kez sinemaseverlerle buluşan festivalde, film gösterimlerinin yanı sıra sinemada dijital dönüşüm, sinema tarihi ve sinema eleştirmenliği üzerine paneller, sinemaya dair çeşitli workshop, master class ve usta-çırak buluşmaları düzenlendi.

Sinemanın gelişimini desteklemek ve yeni yeteneklerin keşfedilmesini sağlamak amacıyla yola çıkan 7. Kısa'dan Hisse Kısa Film Festivali, Bağlarbaşı Kültür Merkezi ve Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde izleyicileri ağırladı.

Festival filmleri, engelli bireylere özel gösterimlerde ayrıntılı alt yazı ve sesli betimlemeyle sunuldu.

Muhabir: Ahmet Esad Şani

Bakmadan Geçme