240 bin sığınmacı oy kullanacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Suriye, Afganistan, Libya, Irak ve İran doğumlu 240 bin civarı seçmen olduğunu savundu.

240 bin sığınmacı oy kullanacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

YURT DIŞI SEÇMEN SAYISI 1 MİLYON 325 BİN

Sosyal medya hesabı Twitter’dan yurtdışı seçmen sayıları ile Türkiye’de oy kullanacak olan yabancıların sayılarını açıklayan Adıgüzel, yurtdışından oy kullanacak seçmen sayısının 1 milyon 325 bin olduğunu ifade etti.

EN FAZLA BULGARİSTAN VE ALMANYA

En fazla yurtdışı doğumlu seçmenin doğduğu iki ülkenin 347 bin 763 seçmen ile Bulgaristan ve 209 bin 394 seçmen ile Almanya olduğunu belirten Onursal Adıgüzel, “Seçmen listelerinde yurtdışı doğumlu seçmenlerin doğduğu ve bizim özel olarak odaklandığımız 5 ülke var. Bunlar Suriye, Afganistan, İran, Irak ve Libya. Buna göre Suriye, Afganistan, Libya, Irak ve İran doğumlu olan 240 bin civarı seçmen var. Bunların 167 bini Suriye, 23 bini Afganistan, 21 bini İran, 16 bini Irak, 6 bini ise Libya doğumlu.” dedi.

150 BİN SURİYE, AFGANİSTAN, LİBYA, IRAK VE İRAN DOĞUMLU OY KULLANACAK

Öte yandan Suriye, Afganistan, Libya, Irak ve İran doğumlu 240 bin civarında seçmen olduğunu kaydeden Adıgüzel, “YSK’nin son seçmen listesinde, AKP’nin sınırlarımızda uyguladığı açık kapı politikası sonucu ülkemize kontrolsüz girişlerin yaşandığı Suriye, Afganistan, Libya, Irak ve İran doğumlu olan 150 bin civarı ilk defa oy kullanmak üzere 240 bin civarı seçmen bulunduğunu tespit ettik.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme